• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

İtalya´dan İsrail´e ´Filistin özrü´: İdeolojik bir anlamı yoktu

İtalya´dan İsrail´e ´Filistin özrü´: İdeolojik bir anlamı yoktu

İtalya´daki anayasa reformu referandumu için gönderilen mektuplar İsrail´le ilişkilerde krize neden oldu.

 

İtalya, 4 Aralık´ta anayasa reformu için sandık başına gidecek. Başbakan Matteo Renzi´nin siyasi kariyerini de doğrudan etkileyecek referandumda, yurtdışında yaşayan İtalya vatandaşlarının da oy vermesi için diplomatik temsilciliklerde çalışmalar başladı. Ancak, İsrail´de yaşayan İtalyanlara büyükelçilikten gönderilen bir mektup, iki ülke arasında siyasi bir krizi tetikledi.

Renzi adına İtalya´nın Tel Aviv Büyükelçiliği aracılığı gönderilen mektuplarda, hem 1967´den bu yana İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs´te hem de Batı Kudüs´te yaşayanların adresi olarak Filistin gösterilmişti.

‘MEKTUPLARI RENZİ´YE GERİ GÖNDERMELİYİZ´

Kudüs´te yaşayan İtalyan vatandaşı David Nizah, “Posta şirketinin bir hata yaptığını düşünüyorum. Bu mektuplar geri gönderilmeli” yorumunda bulundu.

Mektuplara tepki gösteren bir başka İtalya vatandaşı ise “Bu mektupları Renzi´ye geri göndermeliyiz ve adreslerin doğru olmadığını söylemeliyiz” dedi.

‘BASİT BİR HATA´

Bu arada gelen tepkilerin ardından ‘Evet´ kampanyasını yürüten merkez, yaşananların ‘ideolojik bir anlamı olmayan basit bir hata´ olduğunu belirterek özür diledi. Özür metninde, “Kısa süre içinde mektupları doğru adreslere göndereceğiz” ifadeleri kullanıldı.




18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor