Kommersant gazetesinin haberine göre, Alvera ve Miller, 1 Haziran´da görüştü. Alvera, Türk Akımı üzerinden Avrupa´ya ulaşacak Rus gazının Avrupa´daki tüketicilere sevkiyatı için TAP´ın kullanılmasını teklif etti.
´GAZPROM, TEKLİFİ DEĞERLENDİRMEYE HAZIR´
Gazprom´dan konuya ilişkin bir açıklama yapılmazken, Kommersant, Gazprom´un Snam´a bu teklifi değerlendirmeye hazır olduğu mesajını verdiğini belirtti. Haberde, TAP´ın kullanılmasının Poseidon´a kıyasla en az iki kat daha az maliyetli olacağı ifade edildi.
GAZPROM, YUNAN DEPA VE İTALYAN EDİSON İLE ANLAŞMA İMZALAMIŞTI
Gazprom, Yunan DEPA ve İtalyan Edison şirketleriyle, Rus gazının Avrupa´ya sevkiyatı için, Yunanistan´dan başlayıp İtalya´ya geçecek boru hattının organizasyonuna yönelik anlaşma imzalamıştı. Açıklamada, şirketlerin Türk Akımı projesi ve Türkiye-Yunanistan sınırından İtalya´ya uzanan Poseidon projesinin uygulanması için belirlenen yasal çerçevede işbirliği yapacağı kaydedilmişti.
Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
DünyaDevlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, artan kuraklık riskine karşı modern sulama sistemleri, yapay zeka destekli projeler ve baraj yatırımlarıyla önlemler almaya devam ediyor.
Yaşam