• BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

´İtalyan Snam, Gazprom´a Türk Akımı´nın gazı için Poseidon yerine TAP´ı önerdi´

´İtalyan Snam, Gazprom´a Türk Akımı´nın gazı için Poseidon yerine TAP´ı önerdi´

İtalyan gaz iletim şirketi Snam Genel Müdürü Marco Alvera´nın, Gazprom Başkanı Aleksey Miller´e Türk Akımı´nın ikinci koluyla Avrupa´ya ulaşacak gazı Poseidon projesi yerine Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) üzerinden taşımayı önerd

 

Kommersant gazetesinin haberine göre, Alvera ve Miller, 1 Haziran´da görüştü. Alvera, Türk Akımı üzerinden Avrupa´ya ulaşacak Rus gazının Avrupa´daki tüketicilere sevkiyatı için TAP´ın kullanılmasını teklif etti. 

´GAZPROM, TEKLİFİ DEĞERLENDİRMEYE HAZIR´

Gazprom´dan konuya ilişkin bir açıklama yapılmazken, Kommersant, Gazprom´un Snam´a bu teklifi değerlendirmeye hazır olduğu mesajını verdiğini belirtti. Haberde, TAP´ın kullanılmasının Poseidon´a kıyasla en az iki kat daha az maliyetli olacağı ifade edildi.

GAZPROM, YUNAN DEPA VE İTALYAN EDİSON İLE ANLAŞMA İMZALAMIŞTI

Gazprom, Yunan DEPA ve İtalyan Edison şirketleriyle, Rus gazının Avrupa´ya sevkiyatı için, Yunanistan´dan başlayıp İtalya´ya geçecek boru hattının organizasyonuna yönelik anlaşma imzalamıştı. Açıklamada, şirketlerin Türk Akımı projesi ve Türkiye-Yunanistan sınırından İtalya´ya uzanan Poseidon projesinin uygulanması için belirlenen yasal çerçevede işbirliği yapacağı kaydedilmişti.



29.7° / 20.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor