Tarih: 17.08.2018 10:51

İzvestiya: Peskov, Putin ile Erdoğan´ın Tahran´da ayrı görüşeceğini söyledi

Facebook Twitter Linked-in

 

İzvestiya gazetesinin aktardığına göre, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov 'Eylül´de Rusya, Türkiye ve İran liderleri arasında Tahran´da gerçekleştirilecek zirvede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında ayrı bir görüşme gerçekleşecek' ifadelerini kullandı. 

‘4´LÜ ZİRVE GERÇEKLEŞMEYECEK´

Peskov, Erdoğan´ın 7 Eylül´de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un katılımıyla İstanbul´da yapılacağını söylediği 4´lü zirvenin gerçekleşmeyeceğini de söyledi.

Haberde cumhurbaşkanlığı basın dairesinden bir kaynağın da 4´lü zirve ile ilgili 'İstanbul´da görüşme gerçekleştirileceği yönünde bize bir bilgi gelmedi' dediği ileri sürüldü. 

Türkiye Dışişleri Bakanlığı´ndan bir kaynak da eylülde böyle bir görüşmenin gündemde olmadığını ifade etti.

Habere göre, cumhurbaşkanlığı kaynakları Erdoğan´ın Almanya ve Fransa liderleriyle telefon görüşmeleri gerçekleştireceğini de iddia etti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Astana sürecinin garantör ülkeleri Rusya, Türkiye ve İran´ın liderleri arasındaki üçüncü zirvenin eylül başında yapılmasının planlandığını söylemişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —