• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

İzvestiya: Peskov, Putin ile Erdoğan´ın Tahran´da ayrı görüşeceğini söyledi

İzvestiya: Peskov, Putin ile Erdoğan´ın Tahran´da ayrı görüşeceğini söyledi

Rus İzvestiya gazetesi, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov´un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in, eylülde İran´ın başkenti Tahran´da yapılması planlanan üçlü zirvede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´la ayrı bir görüşme gerçe

 

İzvestiya gazetesinin aktardığına göre, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov 'Eylül´de Rusya, Türkiye ve İran liderleri arasında Tahran´da gerçekleştirilecek zirvede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında ayrı bir görüşme gerçekleşecek' ifadelerini kullandı. 

‘4´LÜ ZİRVE GERÇEKLEŞMEYECEK´

Peskov, Erdoğan´ın 7 Eylül´de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un katılımıyla İstanbul´da yapılacağını söylediği 4´lü zirvenin gerçekleşmeyeceğini de söyledi.

Haberde cumhurbaşkanlığı basın dairesinden bir kaynağın da 4´lü zirve ile ilgili 'İstanbul´da görüşme gerçekleştirileceği yönünde bize bir bilgi gelmedi' dediği ileri sürüldü. 

Türkiye Dışişleri Bakanlığı´ndan bir kaynak da eylülde böyle bir görüşmenin gündemde olmadığını ifade etti.

Habere göre, cumhurbaşkanlığı kaynakları Erdoğan´ın Almanya ve Fransa liderleriyle telefon görüşmeleri gerçekleştireceğini de iddia etti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Astana sürecinin garantör ülkeleri Rusya, Türkiye ve İran´ın liderleri arasındaki üçüncü zirvenin eylül başında yapılmasının planlandığını söylemişti.



20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor