Japon Firması Kaga, Türkiye´de yeni fabrika kuracak
Japon elektronik müteahhidi KagaElectronics, Türkiye´de bir fabrika kuracak.
NikkeiAsia tarafından yayınlanan bir rapora göre, Japon elektronik müteahhidi KagaElectronics, üretiminin bir kısmını Çin ve Güneydoğu Asya´dan kaydırarak Türkiye´de bir fabrika kuracak.
Şirket halihazırda Türkiye´nin kuzeybatısındaki Düzce ilinde sözleşmeli olarak klima parçaları üretiyor, ancak rapora göre bu tesis tam kapasite çalışıyor.
2022 yılında faaliyete geçmesi beklenen yeni fabrika, müşterilerin istekleri doğrultusunda baskılı devre kartları üretecek ve parçaları birleştirecek.
Hareket, Japon elektronik üreticisinin üretimini tedarik zinciri kesintilerinin riskli hale geldiği Asya´dan uzaklaştırmak istemesiyle geldi.
Daha önce Asya´da devre kartları üreten ve müşterilere daha yakın parçalar monte eden şirketin, tedarik zinciri kesintilerinin neden olduğu zorluklar nedeniyle üretim hattını konsolide etmesi ve tedarik süresinde öngörülebilirliği artırması bekleniyordu.
Şirket, Türkiye´nin stratejik konumundan yararlanmayı ve Orta Doğu ve Avrupa siparişlerini genişletmeyi umduğunu söyledi. Raporda, 'Kaga, otomobille ilgili parçalarla ilgili siparişleri de kazanmak için yeni üretim üssünden yararlanmayı umuyor' dedi.
Rapora atıfta bulunan şirket kaynakları, milyonlarca dolarlık bir yatırımla kurulacak tesiste üretim kapasitesinin kademeli olarak artacağını kaydetti.
Kaga´nın Türkiye operasyonları şu anda yaklaşık 1 milyar yen (8.7 milyon $) tutarında satış yapıyor ve şirketin üç ila dört yıl içinde üçe katlamayı umduğu satışlar.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
