• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Japon-Türk Dostluk Anıtı Yapıldı

Japon-Türk Dostluk Anıtı Yapıldı

İran-Irak Savaşı ortasında, İran’ın başkenti Tahran’da mahsur kalan Japonları kurtaran ve geçen yıl şubat ayında yaşamını yitiren Türk Hava Yolları eski pilotu Orhan Suyolcu’nun anısına, Şimonoseki’de Hinoyama Parkı içinde buluna

Yomiuri Shimbun

İran-Irak Savaşı (1980-1988) ortasında, İran’ın başkenti Tahran’da mahsur kalan Japonları kurtaran ve geçen yıl şubat ayında yaşamını yitiren Türk Hava Yolları eski pilotu Orhan Suyolcu’nun anısına, Şimonoseki’de 11 Nisan’da Hinoyama Parkı içinde bulunan Türk Lale Bahçesine “Orhan Suyolcu Anma Parkı” adı verildi ve parka yerleştirilen anıtın açılış töreni yapıldı.

Şimonoseki, Suyolcu’nun doğum yeri olan İstanbul ile kardeş şehir olması nedeniyle seçildi. Anıt, İstanbul’dan gönderilen lale soğanlarının dikildiği Türk Lale Bahçesine yerleştirildi. Anıtta Suyolcu’nun bir fotoğrafıyla birlikte, “Pilotun başarısı iki ülke dostluk tarihine sonsuza dek kazınmıştır.” ifadesi de yer alıyor.

Açılış törenine Türkiye’nin Japonya Büyükelçiliğinden Erkan Yılmaz katıldı. Şimonoseki Belediye Başkanı Tomoaki Nakao törenin açılış konuşmasında, “Anıt, sadece iki şehrin ilişkisiyle sınırlı kalmayıp Japonya ile Türkiye’nin dostluğuna tanıklık edecektir.” dedi. Görev verildiğinde Suyolcu’nun “Derhâl giderim.” dediğini bildiren Türk Hava Yolları Bölgesel Satış Şefi Cem Aldemir, “İki ülke, koşulsuz bir bağla bağlıdır ve dünyada eşi benzeri olmayan bir dostluk ilişkisine sahiptir.” şeklinde konuştu.



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor