• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Japonya First Lady´sinden Pearl Harbor Limanı´na kritik ziyaret

Japonya First Lady´sinden Pearl Harbor Limanı´na kritik ziyaret

Japonya Başbakanı Şinzo Abe´nin eşi Akie Abe, Hawaii´de Pearl Harbor Limanı´nı ziyaret etti.

 

Abe, sosyal medya platformu Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Japonya´nın Pearl Harbor´a 1941´de düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için bölgeye ziyarette bulunduğunu kaydetti.

Abe, saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına Arizona Anıtı´na çiçek bıraktığını ve dua ettiğini bildirdi.

Japonya Kabine Sekreteri Yoşihide Suga ise Abe´nin bir konferansa katılmak üzere Hawaii´de bulunduğunu ve Pearl Harbor´ı kendi adına ziyaret ettiğini belirtti.

AKİE ABE´NİN GÖRÜŞLERİ, EŞİ ŞİNZO ABE´DEN FARKLI

Akie Abe´nin, Japonya´nın nükleer vizyonu, tüketim vergi politikası ve Okinawa´daki ABD üssü gibi konularda eşi Şinzo Abe´den farklı görüşlere sahip olduğu biliniyor. Başbakan Abe, G7 Zirvesi öncesi ABD Başkanı Barack Obama ile ortak basın toplantısında Obama´nın Hiroşima ziyaretine karşılık Pearl Harbor´ı ziyaret etmeyeceğini açıklamıştı.

Bunun yanında Akie Abe, eşi Şinzo Abe´nin ziyaret etmediği tartışmalı Yasukuni Tapınağı´na da geçen yıl ziyarette bulunmuştu.

Japonya´nın 75 yıl önce Aralık 1941´de Pearl Harbor´a yaptığı saldırıda ABD´nin yaklaşık 2 bin 400 askeri ölmüştü. ABD, Japonya´nın Pearl Harbor saldırısının ardından savaşa girmişti. ABD´nin, Hiroşima ve Nagazaki´ye attığı atom bombalarının etkileriyle büyük çoğunluğu sivil olmak üzere 200 bin kişinin yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor. Japonya, bombaların atılmasından birkaç gün sonra İkinci Dünya Savaşı´nda yenilgiyi kabul etmişti.

 

 

 


22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor