Tarih: 25.01.2017 09:39

Japonya ilk askeri iletişim uydusunu fırlattı

Facebook Twitter Linked-in

 

Japonya Savunma Bakanlığı, ilk iletişim uydusunu fırlattı. 

Kyodo ajansının haberine göre, Kirameki-2 (Pırıltı-2) savunma haberleşme uydusunu taşıyan H-2A roketi Kagoşima eyaletindeki Tanegaşima Uzay Üssü´nden fırlatıldı.

Bölge güvenliği açısından Japonya´nın savunma kapasitesini artıracak Kirameki-2, Öz Savunma Kuvvetleri´nin (SDF) kullandığı üç sivil uydunun yerini alacak ve üç seri uydudan biri olarak kullanılacak.

Savunma Bakanlığı yetkilileri, yeni uyduyla SDF´nin hava, kara ve deniz güçleri arasında yüksek hızda ve kapasitede haberleşme sağlanacak.

Bakanlık, Kirameki-2´den Hint Okyanusu´nun yanı sıra Somali´de korsanlık faaliyetlerine karşı yürütülen misyonlar ve Güney Sudan´daki Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerlerinin operasyonlarında faydalanmayı planlıyor.

Mitsubishi Ağır Sanayisi tarafından üretilen uydunun ilk versiyonu Kirameki-1, Güney Amerika´daki Fransız Guyanası´ndaki bir fırlatma üssüne transfer edilirken hasar görmüş ve bakıma alınmıştı.

Bakanlık, gelecek 15 yıl boyunca x-band teknolojisini kullanacağını, ilk iki uydunun maliyetinin 1.1 milyar dolar olduğunu açıkladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —