• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Japonya ilk askeri iletişim uydusunu fırlattı

Japonya ilk askeri iletişim uydusunu fırlattı

Silahlı kuvvetlerin yurtdışında savaşa katılmasına onay vererek 2. Dünya Savaşı´nda benimsediği pasifist anayasayla vedalaşan Japonya, şimdi de ilk askeri iletişim uydusunu fırlattı.

 

Japonya Savunma Bakanlığı, ilk iletişim uydusunu fırlattı. 

Kyodo ajansının haberine göre, Kirameki-2 (Pırıltı-2) savunma haberleşme uydusunu taşıyan H-2A roketi Kagoşima eyaletindeki Tanegaşima Uzay Üssü´nden fırlatıldı.

Bölge güvenliği açısından Japonya´nın savunma kapasitesini artıracak Kirameki-2, Öz Savunma Kuvvetleri´nin (SDF) kullandığı üç sivil uydunun yerini alacak ve üç seri uydudan biri olarak kullanılacak.

Savunma Bakanlığı yetkilileri, yeni uyduyla SDF´nin hava, kara ve deniz güçleri arasında yüksek hızda ve kapasitede haberleşme sağlanacak.

Bakanlık, Kirameki-2´den Hint Okyanusu´nun yanı sıra Somali´de korsanlık faaliyetlerine karşı yürütülen misyonlar ve Güney Sudan´daki Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerlerinin operasyonlarında faydalanmayı planlıyor.

Mitsubishi Ağır Sanayisi tarafından üretilen uydunun ilk versiyonu Kirameki-1, Güney Amerika´daki Fransız Guyanası´ndaki bir fırlatma üssüne transfer edilirken hasar görmüş ve bakıma alınmıştı.

Bakanlık, gelecek 15 yıl boyunca x-band teknolojisini kullanacağını, ilk iki uydunun maliyetinin 1.1 milyar dolar olduğunu açıkladı.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor