Tarih: 02.01.2018 11:04

Japonya´dan, ´Kore Yarımadası´nda savaş´ olasılığına dair 4 senaryo

Facebook Twitter Linked-in

 

Kyodo ajansının aktardığı haberde, konunun Japonya Başbakanı Şinzo Abe´nin de katıldığı Ulusal Güvenlik Konseyi çerçevesinde ele alındığı, Japon yönetiminin Kore Yarımadası´ndaki gerilimin artması halinde ülkenin güvenlik güçlerinin hangi tedbirleri alması gerektiğini değerlendirdiği kaydedildi.

Haberde ayrıca yarımadada bir savaşın patlak vermesi durumunda Japonya´nın kolektif güvenlik mekanizmasını devreye alma ve ABD´den askeri destek alma hakkına sahip olacağı vurgulandı.

SAVAŞ SENARYOLARI SIRALANDI

Japon hükümetinin, Kore Yarımadası´nda savaşın başlamasına ilişkin birkaç senaryo üzerinde durduğu ifade edilen haberde, söz konusu senaryolar, Kuzey ve Güney Kore ordularının arasında silahlı çatışma, ABD´nin Kuzey Kore´ye düzenlenebilecek önleyici saldırı, Güney Kore Silahlı Kuvvetleri´nin Kuzey Kore´yi istila etmesi ve Pyongyang´ın Japonya´ya yapacağı füzeli saldırı olarak sıralandı. 

Kore Yarımadası´ndaki durum Kuzey Kore´nin bir dizi nükleer ve balistik füze denemesi yapmasının ardından kızışmıştı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) 11 Eylül´de şu ana kadar Kuzey Kore´ye yönelik en sert yaptırım paketini açıklamıştı.2375 saylı yasa tasarısı Pyongyang´a yönelik petrol ihracını kısıtlamış, Kuzey Kore´nin tekstil ürünlerini ithal etmesini yasaklamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —