• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Japonya´nın eski Başbakanı Shinzo Abe düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetti!

Japonya´nın eski Başbakanı Shinzo Abe düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetti!

Son dakika haberine göre, Japonya´nın eski başbakanı Shinzo Abe, ülkenin batısındaki Nara kentinde konuşma yaptığı sırada suikasta uğradı. Göğsünden vurularak yaralanan eski başbakan hastaneye kaldırılırken, durumunun kritik olduğu

 

67 yaşındaki Shinzo Abe, Bugün Nara kentinde düzenlenen bir etkinlikte konuşurken, saat 11.30 sularında göğsünden vuruldu.

Hastaneye kaldırılan Abe´nin az önce hayatını kaybettiği açıklandı.

HASTANEDEN İLK AÇIKLAMA 

Shinzo Abe´nin hayatını kaybetmesinin ardından kaldırıldığı hastaneden de ilk açıklama geldi. Abe´nin kurşun yarasının kalbine ulaşacak kadar derin olduğu bildirildi.

Hastaneden yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

'İlk yardım ekipleri hastaneye getirdiğinde Abe´nin nabzı yoktu. Ekipler bu süreç içinde nabzın kaybolduğunu söyledi. Böyle bir durumda hayatta kalması şans eseriydi. Yarası çok ciddiydi. Kanamasını durdurmaya çalıştık. Kan nakli yapılırken kurşunları ve kalıntıları çıkarmaya çalıştık. Tedavi yarım saat boyunca hastanede gerçekleştirildi. Saat 17.03´te vefatı doğrulandı. Söylemek isteriz ki kurşun kalbini delip vücudunu terk etmiştir.'

NELER YAŞANDI?

Japon medyası eski başbakan Abe´nin suikasta uğradığını ve iki el silah sesi duyulduğunu aktardı.

Abe´nin parlamentonun üst meclisi için pazar günü yapılacak seçim kampanyasında konuştuğu öğrenildi.

Abe´yi vurduğu iddia edilen bir şahsın gözaltına alındığı bildirilirken, saldırıyı neden gerçekleştirdiği henüz bilinmiyor.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Saldırganın eski bir asker olan 41 yaşındaki Tetsuya Yamagami olduğu açıklandı. Japon televizyonu NHK tarafından yapılan açıklamaya göre saldırgan 2005 yılında Japon deniz kuvvetlerinden ayrılmış.

Polis ekiplerinin soruşturması devam ediyor.



20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor