Tarih: 19.09.2015 10:42

Japonya´yı Ziyaret Etmeyi Planlıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

NHK TV

Önde gelen 20 ülke liderlerinin toplanacağı G20 Zirvesinin kasım ayında Türkiye´de yapılması öncesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın gelecek ayın başında Japonya´yı ziyaret etmesi yönünde planlamaların sürdürüldüğü öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ziyarette, Başbakan Abe ile görüşerek G20 Zirvesi gündemini de ele alması bekleniyor.

Türk ve Japon dışişleri kaynaklarının NHK ile yaptığı görüşmede öğrenilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek ayın başında Japonya´yı ziyaret etmek üzere planlamalarını sürdürüyor.

Türk hükûmeti kasım ayı ortasında ülkenin güneyindeki tatil beldesi Antalya´da, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin oluşturduğu önde gelen 20 ülke liderinin katılacağı G20 Zirvesini düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın bu toplantı öncesinde katılımcı bir ülkeyi ziyaret etme planı yaparak ABD´nin faizleri yükseltmesi hâlinde Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere bunun büyük bir darbe vuracağının tahminlerinin yapıldığı bir ortamda, Zirvede görüşülecek konular hakkında ve Japonya ile ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda Başbakan Abe ile görüşmesi bekleniyor. (Japonya, NHK TV - 16 Eylül 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —