ABD´nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, Türkiye´nin Rus yapımı S-400 füze savunma sistemlerini satın almasının Washington ve Ankara arasındaki ilişkilerde tahriş edici ana unsur olmayı sürdürdüğünü söyledi.
Türkiye ile ilişkilerden de sorumlu olan ABD´nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye´nin S-400 sistemlerini satın almasının Washington ve Ankara arasındaki ilişkilerde tahriş edici ana unsur olmayı sürdürdüğünü ifade etti.
ABD´li düşünce kuruluşu Hudson Enstitüsü´nün düzenlediği bir etkinlikte konuşan Jeffrey, 'S-400´ler muazzam bir mesele, bu son derece karmaşık bir mesele, zira ABD´nin ve İkinci Dünya Savaşı´ndan müttefiklerinin savunmasına yapılan en büyük yatırım olan F-35 avcı uçağı ile ilgili. Türkiye´nin yaptıkları söz konusu avcı uçağının potansiyelini baltalıyor' diyerek şu ifadeleri kullandı:
'İki taraf bu konuda duraklamış durumda. Bu sorunların en büyüğü. Libya, NATO, Kafkasya-Karadeniz bölgesi, Suriye ve Irak gibi diğer pek çok konuda Türkiye ile iyi anlaşıyoruz.'
Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerde krize neden olan Rus yapımı füze savunma sistemi S-400´lerin Türkiye´ye teslim anlaşması Eylül 2017´de imzalanmıştı. Moskova, Türkiye´ye ilk S-400 sevkiyatını Temmuz 2019´da başlamıştı.
ABD´nin çeşitli yaptırım tehditlerine rağmen Ankara, bu konuda taviz vermeyi kesin bir dille reddettmiş ve ek S-400 sistemlerini satın almaya yönelik müzakerelere devam etmişti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Yalova'daki DEAŞ üyeleriyle bağlantılı olan 41 şüphelinin de yer aldığı 110 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.
TürkiyeABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var. Bu konuyu (Netanyahu ile) konuşacağız. Bence bu, iyi bir şey." dedi.
DünyaTürk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET'in İspanya'ya ihracatına yönelik 2,6 milyar avro değerinde anlaşma yapıldı.
TeknolojiErzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
Türkiye