• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Jirinovski, Ankara´da Erdoğan ile görüştü

Jirinovski, Ankara´da Erdoğan ile görüştü

Rusya Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Vladimir Jirinovski´nin Ankara´da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü belirtildi.

 

Liberal Demokrat Parti´den yapılan açıklamada, görüşmede Rus-Türk ilişkilerini derinleştirme konusunun ele alındığı ifade edildi.

Jirinovski´nin Ankara´daki temasları sırasında ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve Rusya ile Türkiye arasında ittifak kurulması yönünde görüş belirttiği kaydedilen açıklamada, 'Liberal Demokrat Parti lideri, Rusya ve Türkiye´nin Batı´nın provokasyonlarına karşı birlik olması ve IŞİD militanlarına birlikte karşı koyması gerektiğini söyledi' dendi.

´JİRİNOVSKİ, ERDOĞAN´A DOSTLUK PLANI SUNDU´

Görüşme hakkında bilgi veren Liberal Demokrat Parti heyetinden Mihail Degtyarev, görüşmenin 45 dakika sürdüğünü ve Jirinovski´nin Erdoğan´a Türkçe olarak yazdığı, ´Kuzeye Yönelim´ ismini taşıyan ve 16 maddeden oluşan ´dostluk planı´ sunduğunu söyledi.

Jirinovski´nin planda yer verdiği görüşlere göre, Türkiye ile Rusya arasında askeri birlik kurulmalı, Türkiye NATO´dan çıkıp Avrasya Gümrük Birliği´ne girmeli. Ayrıca 5´li bir ittifak kurulmalı. Yaklaşık 500 milyonluk bir nüfusa sahip olacak ittifak sayesinde AB ve NATO´ya karşı duracak güce sahip olunabilir.




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor