Kaçak tarihî eserler Türkiye`ye teslim edildi
Anadolu topraklarında kurulmuş olan Lidya uygarlığına ait on adet mezar taşı FBI tarafından ele geçirildi. Tarihî eserler Türkiyeye gönderilmek üzere Washington Büyükelçiliğine teslim edildi.
ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından ele geçirilen Lidya uygarlığına ait on adet tarihi eser, Türk makamlarına resmi bir törenle Washington’da teslim edildi. Yapılan ilk incelemelere göre eserlerin mezar taşı olduğu belirtildi.
Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç tarihi eserlerin bulunup Türkiye’ye teslim edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti ve 'Bu eserler Ankara’daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergilenecek. Manisa’daki arkeoloji müzesinin tamamlanmasının ardından da, eserler oraya transfer edilecek' dedi.
FBI`ın Uluslararası Operasyonlar Birimi Müdürü John Boles eserlerin çalınmış olduğu bilgisini Türk yetkililerden aldıklarını söyledi. Boles 'Eserlerin internette satışa çıkarıldığını Türk yetkililer bize bildirdi. FBI satıcı ile irtibata geçip, bu eserlerin çalıntı olduğunu ve Türkiye’ye ait olduğunu bildirdi' açıklamasında bulundu.
Satıcının kendi iradesi ile tarihi eserleri FBI’a teslim ettiğini belirten Boles, eserlerin 2006 yılından beri kayıp olduğunu ancak bu bilginin FBI’a iki buçuk ay önce iletildiğini belirtti. Boles 'Aslında sanat eseri kaçakçılığı alanında, bu çok kısa zamanda elde edilmiş bir sonuç. Bu iki ülke arasındaki sağlam işbirliğinin de bir göstergesi' diye konuştu.
Sanat eserlerini satışa çıkaran kurumun ise, ne Türk ne de Amerikan hükümetinden bir ödeme aldığı FBI yetkilileri tarafından belirtildi. Satıcıya nasıl ulaştığı ve ne zaman bu sanat eserlerinin çalındığı ise halen bir soru işareti.
Ticarette takas sistemine son vererek ilk defa para kullanan medeniyet olarak bilinen Lidyalılar milattan önce 680 yılında Anadolu’da bir devlet kurmuştu.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
