Kaçkarlar Beyaz Gelinliğini Giyiyor

Kaçkarlar Beyaz Gelinliğini Giyiyor

Nadir bitki türleri, ormanları, yaban hayatı, buzul gölleri ile ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunan Kaçkar Dağları Milli Parkı´nda sonbahar yerini kışa bırakmaya başladı.

 

Ardeşenin Sesi Gazetesi

Nadir bitki türleri, ormanları, yaban hayatı, buzul gölleri ile ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunan Kaçkar Dağları Milli Parkı´nda sonbahar yerini kışa bırakmaya başladı.

Kaçkar Dağlarının en değerli yaylaları arasında gösterilen Pokut ve Sal Yaylalarında sonbahar yaşanırken 2 bin 400 rakımlı Huser Yaylasına yağan kar, doğa ve fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı oluyor. Alternatif tatil arayanlara nadir bitki türleri, ormanları, yaban hayatı ve buzul gölleri ile farklı güzellikler sunan, 52 bin 970 hektar alanı kapsayan Kaçkar Dağları Milli Parkı´nda sonbahar, yerini kışa bırakmaya başladı. Doğal ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra ender ekosistemiyle Dünya Doğayı Koruma Vakfınca (WWF) 'dünyanın korunması öncelikli 100 bölgesinden biri' gösterilen Pokut ve Sal Yaylası bitki örtüsünün sonbaharda kızıl ve sarı tonlara bürünmesi ziyaretçileri büyülüyor. Kaçkar Dağlarında 1800 metreden sonra ağaç türlerinin yetişmemesine rağmen, 2050-2100 rakımdaki Pokut ve Sal Yaylasında Karadeniz rüzgarı alması nedeniyle ağaç yetişmesi bölgeye ayrı bir önem katıyor.

Bitki örtüsü ile her mevsim turistlere farklı bir güzellik sunan yaylalar sonbaharın hakim renkleri olan sarı ve kızıl tonlar ile görenleri adeta büyülüyor. Zirvelerden doğup, sonbaharın hakim renklerine bürünmüş vadilerden süzülerek Karadeniz´e dökülen akarsu boylarında yürümek, doğa tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Akarsuların kimi yerlerinde bulunan irili ufaklı şelaleler, doğadaki renk cümbüşü ile fotoğraf tutkunlarının bölgeye ilgisini artırıyor. Vadilerde ve zirvelerde her mevsim görülmesi mümkün sis de sonbaharda seyrine doyum olmayan manzara oluşturuyor. Sonbaharın tonlarının yanı sıra Kaçkar Dağlarının yüksek kesimlerinde hazan mevsiminin yerini kış almaya başladı. Konumu açısından tüm yaylalar ve sıralı Kaçkar Dağları´nın eşsiz manzarasını görme imkanı sunan 2400 rakımlı Huser Yaylası da karla buluştu. Doğa ve fotoğraf tutkunlarının en iyi manzarayı yakalamak için sık sık uğrak yeri olan yayla, özellikle sis bulutu ve gün batımını görüntülemek isteyen ziyaretçilerin en çok keyif aldığı etkinlik oluyor. Gruplar halinde yaylaya gelenler, sis bulutu ve gün batımının fotoğrafını çekerken, bazıları da multikopterle bölgeyi havadan görüntülemeye çalışıyor. Zengin bitki örtüsü ve bu eşsiz doğal güzellikleri görmek isteyenler dünyanın dört bir yanından yöreye akın ederken milli parkı ziyaret edenler arasında bulunan doğa tutkunları ve dağcılar kaya tırmanışı, trekking yapabiliyor. Doğa tutkunları, günübirlik ziyaretin yanı sıra kamp kurup geceyi çadırlarında da geçirebiliyor.

Yaylalarda ise hava koşulları nedeniyle az sayıda yaylacı barınıyor. Doğa tutkunlarına ev pansiyonculuğu hizmeti veren işletmeler ise aralık ayına kadar tesislerini açık tutuyor. Kış turizmi çalışmaları Kaçkarlar doğa sporlarının yanında son yıllarda Avrupa´daki en kaliteli kara sahip olma özelliği ile helikopterli kayak sporu 'heliski'nin vazgeçilmez mekanı haline geldi. Bölgede 2005 yılından itibaren düzenli olarak helikopterli kayak faaliyeti yapılırken yörede erken kar yağması kayak tutkunlarını sevindiriyor. Erken kar bölgede daha fazla kayak yapılabilme imkanı tanıyor. Kaçkar Dağlarının yükselen değeri ve tanınırlığının artması nedeniyle Doğu Karadeniz´de 'kış turizm koridoru' oluşturulması çalışması ise devam ediyor. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, bölgede farklı alternatiflerin oluşturulması ve kış turizminin canlandırılması çalışmaları kapsamında 2 milyar liralık harcama ile Ordu´dan Artvin´e kadar 'Kış Turizm Koridoru' oluşturmak için çalışma yürütüyor. (Rize,Ardeşenin Sesi Gazetesi-28.10.2016)



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading