Tarih: 16.02.2021 09:19

Kaddafi´nin son sözcüsünden Batı´ya darbe suçlaması

Facebook Twitter Linked-in

 

Libya´nın eski lideri Muammer Kaddafi´nin son sözcüsü Musa İbrahim, 2011´deki protesto eylemleri ile NATO müdahalesinin, Batı´nın Libya´daki kaynakları kontrol altına alma yönündeki planlı eylemin olduğunu kaydetti.

Libya´da 10 yıl önce, 15 Şubat 2011´de, dönemin ülke lideri Muammer Kaddafi´nin istifası talebiyle protesto eylemleri başlamıştı.

Kaddafi´nin son sözcüsü Musa İbrahim, Sputnik´e yaptığı açıklamada, Libya yönetiminin protestoların ilk gününden itibaren komplonun farkında olduğunu ve bunu ´Arap dünyası ile Afrika´daki dostlara´ anlattıklarını belirterek, 'Bu, Batı ülkelerinin, Libya´yı yıkarak ülke başına kendi ajanlarını getirerek petrolünü ele geçirme ve stratejik konumundan faydalanmaya yönelik planlı eylemiydi' ifadelerini kullandı.

NATO´nun Libya´ya müdahalesinin sebeplerinden birinin, Kaddafi´nin Afrika´yı Batı hegemonyasından kurtarma politikası olduğunu dile getiren İbrahim, eski liderin, kıtayı küresel finansal sistemden kurtarmak için Afrika Merkez Bankası´nı kurmayı planladığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

'Ülke yönetimi, tüm kıta için ortak altın dövizi olan Afro´nun kabul edilmesine yardımcı olmaya hazırlanıyordu. Afro, doların yerini tutacaktı. Bu, Batı´da korkuya sebep oldu. Onlar Libya´dan bu programa son vermesini talep etti. Muammer Kaddafi, bu tehditleri reddetti.'

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —