Kaddafi´ye yakın iş adamı: Sarkozy´ye valizlerle para taşıdım

Kaddafi´ye yakın iş adamı: Sarkozy´ye valizlerle para taşıdım

Fransa´nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında 2007´deki cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyası sırasında usulsüz para yardımı aldığına yönelik iddialar sürüyor. Lübnanlı iş adamı Ziad Takieddine Libya´nın devrik lideri Mu

 

Fransız haber sitesi Mediapart, Kaddafi´nin, Sarkozy´nin kampanyasına para yardımı yaptığını ilk kez gündeme getiren Lübnanlı iş adamı Takieddine´in bugün görüntülü röportajını yayınladı.

Röportajda silah tüccarı Takieddine, içinde 5 milyon euro olduğunu söylediği 3 gmüş renkli valizi çeşitli zamanlarda Sarkozy´ye ve Sarkozy´nin seçim kampanyasını yürüten Claude Gueant´a verdiğini iddia etti.

Takieddine, 'İçinde çoğu 500 euro´luk banknotlar bulunan valizleri Trablus ve Paris arasında 2006 ve 2007 yıllarında yaptığım 3 yolculuğun sonucunda Sarkozy ve Gueant´a teslim ettim' dedi.

İçi para dolu valizlerin kendisine Kaddafi döneminin gizli servis şefi Abdullah Senussi tarafından verildiğini ileri süren Takieddine, 'Bir gün Senussi, bana bu paraları Gueant´a teslim edip edemeyeceğimi sordu. Ben de kendisine, sorun olmadığını söyledim. Gümrükte yakalanma endişemle ilgili olarak, Senussi bana, merak etmemem gerektiğini ve gerekli birimlerin bundan haberdar olduğunu söyledi' ifadelerini kullandı.

Röportajın yayınlanmasının ardından Sarkozy ve Gueant, Lübnanlı iş adamı hakkında ´iftira suçlamasıyla´ dava açacaklarını açıkladı.

´FRANSA´NIN 5. CUMHURİYET DÖNEMİNDE KARŞILAŞTIĞI EN CİDDİ SKANDAL´

Skandal haberin ortaya çıkarmasını sağlayan Mediapart sitesi muhabirlerinden Fabrice Arfi, Euronews´a yaptığı açıklamada 'Ziad Takieddine´in tanıklığı kendi hukuki süreci de dahil, bu dosya için büyük önem taşıyor. Aslında soruşturma yavaş değil. Hukuki soruşturma Nisan 2013´te açıldı. Ve 3 yıl aradan sonra sıfırdan başlanıldı. Önemli sayıda tanık ifadesi alındı ve evrak bulundu. Aslında şu an keşfettiğimiz ve üzerinde belge bulmaya çalıştığımız olay aslında Fransa´nın 5. Cumhuriyet döneminde Libya skandalını da ortaya çıkaran karşılaştığı en ciddi skandal' dedi.

Muammer Kaddafi´nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, Mart 2011´de Euronews´e verdiği özel röportajda Sarkozy´ye kampanyası için mali destek sağladıklarını ve Sarkozy´nin bu parayı geri ödemesi gerektiğini açıklamıştı.

Açıklamadan 3 gün sonra Fransa, BM himayesinde Libya´ya Harmattan isimli operasyonu başlatmıştı.

FRANSA´DA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ BU AY YAPILACAK

Fransa´da adı bir çok kez rüşvet alma, sahte belge ve kirli ilişkilerle anılan Sarkozy, mayıs ayında düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde merkez sağın aday adayları arasında bulunuyor.

20-27 kasımda 2 turlu yapılacak seçimle, merkez sağın adayı kesinlik kazanacak. Sarkozy´nin aday belirleme seçimlerinde Alain Juppe ile 2. tura kalacağı ve onu yenerek merkez sağın adayı olabileceği belirtiliyor.




Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading