• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Kahire İle İlişkiler Demokrasiye Bağlıdır

Kahire İle İlişkiler Demokrasiye Bağlıdır

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türk dış politikasında yumuşama yönündeki haberlere tepki göstererek şunları söyledi: “Kahire ile ilişkileri normalleştirmek için Ankara’nın şartı, Mısır’a demokrasinin ger

IRNA

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türk dış politikasında yumuşama yönündeki haberlere tepki göstererek şunları söyledi: “Kahire ile ilişkileri normalleştirmek için Ankara’nın şartı, Mısır’a demokrasinin geri dönmesi ve toplumsal ve siyasi hayata ülke halkının özgür iradesinin yeniden yansımasıdır.”

Sözcü Bilgiç, haftalık basın toplantısında, Katar Emiri’nin son Türkiye ziyareti ve bununla eş zamanlı olarak Katar’dan bir heyetin Mısır’a ilişkileri normalleştirmek için gitmesi konusunda şöyle konuştu: “Katar’ın başka bir ülkeyle ilişki kurma konusu Katar’ı ilgilendirir Türkiye’yi ilgilendirmez.”

Türkiye ile Mısır arasındaki derin ihtilaflara ve Ankara’nın, Sisi hükûmetini darbeci olarak nitelemesine rağmen Katar bir taraftan geçen cuma günü Türkiye ile stratejik iş birliği anlaşması imzalarken aynı zamanda Kahire ile ilişkilerini genişletmede kararlı olduğunu açıkladı.

Bilgiç, başta Mısır olmak üzere Orta Doğu ülkelerindeki bütün gelişmeleri Türkiye’nin takip ettiğine işaret ederek, “Mısır halkının meşru talepleri hükûmet tarafından kabul edilmelidir. Türkiye aynen bu talepleri destekleyecektir.” dedi.

Türkiye’nin Mısır halkı ile bir sorunu olmadığını vurgulayan Bilgiç, bütün bunların yüksek sesle dile getirilmesinin Türkiye’nin dış politikasının temeli olduğunu belirtti. (İran Haber Ajansı IRNA - 25 Aralık 2014)

 



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor