Tarih: 22.11.2016 19:36

Kaliforniya, ABD´den ayrılık için ilk adımı attı

Facebook Twitter Linked-in

 

Los Angeles Times gazetesinin haberine göre, ´Yes California!´ ayrılık için ilk adımı atarak, eyalet başsavcılığına ‘Calexit: Kaliforniya Bağımsızlık Oylaması 2019´ isimli bir referandumun önerisini yaptı.

Kaliforniya ve İngilizce çıkış anlamına gelen ´Exit´ kelimelerinin birleştirilmesi ile oluşturulan ´Calexit´ kelimesi, İngiltere´nin AB´den ayrılması için yapılan ve kabul edilen ´Brexit´ adlı referanduma gönderme yapıyor.

´Yes California!´ hareketinin lideri Louis Marinelli daha önce eyaletin ABD´den ayrılması için referandum düzenlemeyi planladıklarını açıklamıştı.

Haberde hareketin kurucu ortaklarından Marcus Ruiz Evans´ın bu adımı atma nedenlerinin Donald Trump´ın başkan seçilmesi olduğunu söylediği yer aldı.

´Yes California!´ hareketi, eyaletin ekonomi, göç, ekoloji ve eğitim gibi alanlardaki çıkarlarına ABD´nin zarar verdiğini ve bağımsız olmalarının daha iyi olacağı görüşünde.

Kaliforniya´daki seçmenlerin çoğunluğu son ABD başkanlık seçimlerinde Trump´ın Demokrat rakibi Hillary Clinton´ı desteklemişti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —