Tarih: 11.08.2016 16:52

Kalın: Türkiye´nin yeni bir ´savunma ortağı´ araması normal

Facebook Twitter Linked-in

 

Ankara´da bir grup gazeteciye açıklamalarda bulunan İbrahim Kalın, IŞİD ve PKK gibi terör örgütlerine karşı Rusya ile ortak savaşma kararı aldıklarını belirtti. Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin´in görüşmesinin ardından Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesi kapsamında ortak yatırım kararları alındığını, Rus turizmini ve charter uçuş seferlerini artıracak adımlar atılmasının düşünüldüğünü açıkladı. 

´NATO ÜYELİĞİMİZDE BİR SIKINTI YOK´

Kalın, batı medyasının darbe girişiminin ardından Türkiye´nin tedbir olarak başlattığı görevden almaların bir ´tasfiye´ olarak algılanmasının adaletsiz olduğunu, bunun Türkiye´nin benzer bir olayın tekrar yaşanmaması için aldığı önemli bir önlem olduğunu belirtti. Kalın Türkiye- Rusya ilişkileri ve Suriye politikasına ilişkin, 'Rusya ile ilişkimiz NATO müttefikliğimiz konusuna gölge düşüremez' dedi. Kalın, Suriye konusunda Türkiye´nin pozisyonunda bir değişiklik olmadığını da sözlerine ekledi.

´AB´DEN VİZE SERBESTİSİ İÇİN ADIM BEKLİYORUZ´

Kalın, AB´den de vize serbestisi için gerekli olumlu bir adım atmalarını beklediklerini ancak bunun için terörle mücadele yasasında değişiklik yapılması gibi şartların koşulmaması gerektiğini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —