Tarih: 11.04.2022 09:10

Kamikaze İHA KARGU teslimatları sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Yerli imkanlarla geliştirilen Kamikaze İHA KARGU´nun Türk Silahlı Kuvvetleri´ne teslimatları sürüyor. Mehmetçiğin harekat kabiliyetini artıran sistem hem hedefi gözetliyor hem de imha ediyor. Sistem Güney Amerika ve Asya´ya da ihraç edildi.

Taşınabilir döner kanatlı vurucu İHA. Ona kısaca KARGU diyorlar. Hem hedef tespit edebiliyor hem de o hedefi imha edebiliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri´ne teslimatları ise sürüyor.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, açıklamasını sosyal medya hesabından 'Hayırlı olsun' ifadesiyle yaptı. Demir, 'Güvenlik güçlerimizin harekat sahasında elini güçlendiren, taşınabilir döner kanatlı vurucu İHA sistemi KARGU´nun yeni teslimatlarını Türk Silahlı Kuvvetleri´ne gerçekleştirdik' dedi.

Mehmetçiğin sahadaki kabiliyetini artıran sistem, görüş içi ve görüş ötesi hedefleri bulup imha edebiliyor. Tek personel tarafından kullanılan KARGU, otonom olarak uçabiliyor. Üzerinde bulunan kamera sistemi ile hem gece hem de gündüz görev yapan sistem, belirlediği hedefi kamikaze yöntemiyle hassasiyetle vurabiliyor.

KARGU´nun sadece yurt içinden değil, yurt dışından da talip var. Sistem daha önce Güney Amerika ve Asya´ya da ihraç edildi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —