Tarih: 08.09.2016 07:59

Kanada Suriyelilere kucak açmaya devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı John McCallum, yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde ilgili sivil toplum kuruluşlarının da teşvikiyle yeni sığınmacı alımına gideceklerini duyurdu.

Ontario eyaletine bağlı Chatham-Kent Belediyesi´nin, Toplum Ortaklığı Yerleşim Planı çerçevesinde ´Konuksever Toplum´ olmak için yaptığı başvurunun kabul edildiğini aktaran McCallum, 'Bu belediye, Windsor ve London´daki Yeniden Yerleşim Destek Programının hizmet sağlayıcı kuruluşları ile çalışarak, yeni gelecek olanların Kanada hayatına uyum sağlamalarına yardımcı olacak' dedi.

6 bin yeni Suriyeli alımı için oryantasyon çalışmalarının başladığını söyleyen McCallum, 'Bu ayın ikinci haftasından sonra gelişler başlayacak. Bir kısmı devlet adına, bir kısmı da kendilerine sponsor olanlar kategorisinde Kanada´ya gelecek' açıklamasında bulundu.

Sığınmacı alımının yıl sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi. Kanada, geçen yılın son aylarından başlayarak bu yılın mart ayına kadar 25 bini aşkın Suriyeliyi ülkeye kabul etmişti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —