• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Kanada Suriyelilere kucak açmaya devam ediyor

Kanada Suriyelilere kucak açmaya devam ediyor

25 binden fazla Suriyeliyi ülkeye kabul eden Kanada, 6 bin yeni sığınmacı alımına bu ay başlayarak yıl sonuna kadar kabulleri tamamlayacak.

 

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı John McCallum, yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde ilgili sivil toplum kuruluşlarının da teşvikiyle yeni sığınmacı alımına gideceklerini duyurdu.

Ontario eyaletine bağlı Chatham-Kent Belediyesi´nin, Toplum Ortaklığı Yerleşim Planı çerçevesinde ´Konuksever Toplum´ olmak için yaptığı başvurunun kabul edildiğini aktaran McCallum, 'Bu belediye, Windsor ve London´daki Yeniden Yerleşim Destek Programının hizmet sağlayıcı kuruluşları ile çalışarak, yeni gelecek olanların Kanada hayatına uyum sağlamalarına yardımcı olacak' dedi.

6 bin yeni Suriyeli alımı için oryantasyon çalışmalarının başladığını söyleyen McCallum, 'Bu ayın ikinci haftasından sonra gelişler başlayacak. Bir kısmı devlet adına, bir kısmı da kendilerine sponsor olanlar kategorisinde Kanada´ya gelecek' açıklamasında bulundu.

Sığınmacı alımının yıl sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi. Kanada, geçen yılın son aylarından başlayarak bu yılın mart ayına kadar 25 bini aşkın Suriyeliyi ülkeye kabul etmişti.




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor