Tarih: 29.11.2021 12:45

Kanal göçmenleri: Fransa, İngiltere ile ´ciddi´ görüşmeler istiyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Gérald Darmanin, bu hafta Fransa´dan İngiltere´ye geçmeye çalışırken Manş Denizi´nde boğulan 27 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Avrupalı ​​yetkililerin bir toplantısında açıklamalarda bulundu.

İngiltere´nin toplantıya daveti, Fransa ile diplomatik bir anlaşmazlık nedeniyle durduruldu.

İçişleri Bakanı Priti Patel, Calais´teki toplantıda onun yokluğunu 'talihsiz' olarak nitelendirdi.

İngiltere´nin yokluğu, Emmanuel Macron´un Boris Johnson´ın Fransa´nın İngiltere´ye ulaşan göçmenleri geri alması çağrısına öfkeyle tepki vermesinin ardından geldi.

 

İngiltere hükümeti mektubun samimi olduğu konusunda ısrar etti ve Fransa´yı davetini yeniden gözden geçirmeye çağırdı ve Johnson, 'Bu, birlikte çözmemiz gereken bir sorun' dedi.

Belçika, Fransa, Hollanda, Almanya ve Avrupa Komisyonu, Macron´un Kanal üzerinden göçmen geçişlerindeki son artışla başa çıkmak için kurduğu Calais´teki görüşmelere katıldı.

İçişleri bakanı, çok fazla ölüm olduğunu ve 'daha fazla insanın ölmesini kabul edemeyiz' diye ekledi.

Ancak İngiltere´nin kendisini yasadışı göçmenler için ekonomik olarak daha az çekici hale getirerek sorumluluk üstlenmesi gerektiğini de savundu.

Var olan birkaç çalışmada, göçmenlerin Fransa´dan Birleşik Krallık´a seyahat etmek istemelerinin ana nedeninin aile bağları olduğu tespit edilmiştir. Göçmenlik uzmanı Marley Morris, BBC´ye İngiltere´nin yasadışı olarak çalışmayı çok daha zor hale getiren politikalar getirdiğini söyledi.

AB İçişleri Komiseri Ylva Johansson, gezileri organize eden suç gruplarının 'aşağı yukarı endüstriyel ölçekte' hareket ettiğini söyledi.

 

'Bu yüzden Europol´ün yardım ve desteğiyle daha da yakın bir polis işbirliğine sahip olmak çok önemli' dedi.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —