Tarih: 06.08.2014 17:48

Kapılar İsrail Doğalgazına Kapalı

Facebook Twitter Linked-in

IRNA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İsrail’den Türkiye’ye veya Türkiye üzerinden dünya pazarlarına doğal gaz sevkiyatının söz konusu olmadığını belirtti ve '2010 yılında İsrail`in, Türkiye’nin Gazze’ye insani yardım gönderen gemisine saldırmasından sonra Ankara, İsrail ile enerji projeleri dosyasını kapattı.” dedi.

Yıldız, bu sözleri Ankara’da Malta Enerji Bakanı ile düzenlediği ortak basın toplantısında bir muhabirin Türkiye ve İsrail arasındaki enerji iş birliğiyle ilgili yönelttiği soru üzerine söyledi.

Yıldız, 'Türkiye ile İsrail arasındaki muhtemel enerji projeleri, İsrail’in Marmara gemisine saldırısından sonra askıya alındı ve İsrail`in Gazze’ye yönelik son dönemdeki kanlı saldırıları dikkate alındığında bu projelerin yeniden hayata geçmesi mümkün değil.' dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “İktidarda olduğum sürece Filistinlilere yönelik soykırım yapan ve devlet terörü uygulayan İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi mümkün değil.” iddiasında bulundu.

Bakan Yıldız sözlerinin devamında şöyle konuştu: 'Türkiye, bu şartlarda İsrail veya Doğu Akdeniz’den bu ülkeye ya da Türkiye üzerinden dünya pazarına doğal gaz sevkiyatının yapılmasına izin verirse bu doğal gaz boru hattından gaz yerine mazlum Filistin halkının kanı akacaktır.' (İran haber ajansı IRNA - 05 Ağustos 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —