• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Karadağ´dan Sırbistan´a ´tavsiye´: NATO´ya üye olmak AB´ye giden yolu kısaltıyor

Karadağ´dan Sırbistan´a ´tavsiye´: NATO´ya üye olmak AB´ye giden yolu kısaltıyor

Karadağ Savunma Bakanlığı Predrag Boşkoviç, Sırbistan´ın NATO´ya katılmasının çıkarlarına olduğunu, çünkü bu üyeliğin Avrupa Birliği´ne giden yolu kısalttığını belirtti.

 

Sırp medyasına konuşan Boşkoviç, Karadağ hükümetinin Rusya´ya yönelik ülkenin NATO´ya katılımını engelleme amacıyla iç işlerine müdahale suçlamalarını tekrarladı.

'NATO´nun bir parçası olmak Sırbistan´ın çıkarına' diyen Karadağlı bakan, 'Önce NATO´ya üye olmak, Avrupa Birliği´ne giden yolu önemli ölçüde kısaltıyor. Avrupa entegrasyonunun ülke için öncelik olup olmadığı konusunda Sırbistan´da görüş ayrılığı yok. Hükümet ve muhalefetin büyük bir kısmı Avrupa entegrasyonundan yana. Önce NATO´ya üye olmadan Avrupa Birliği´ne üye olmanın ne kadar zor olduğunu biz iyi biliyoruz' yorumunda bulundu. 

Boşkoviç, 'Karadağ talep etse dahi halihazırda topraklarımızda üslerin açılması NATO´nun çıkar ve önceliklerini karşılamıyor' ifadelerini kullandı.

Karadağ´ın Kosova dahil NATO´nun tüm operasyonlarına katılmaya hazır olduğunu söyleyen Savunma Bakanı, halihazırda NATO´ya verebilecek her şeyin bin 950 asker ve 450 bin euroluk yıllık üyelik parası olduğunu kaydetti.



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor