Karataş Gölü Doğa Turizmine

Karataş Gölü Doğa Turizmine

Burdur´un Karamanlı ilçesinde bulunan ve barındırdığı su kuşu türleri ve sazlıklarıyla güzel bir görüntü oluşturan Karataş Gölü, doğa turizmine kazandırılacak.

 


Yedigün Gazetesi

Karataş Gölü´nde incelemelerde bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Burdur Şubesi Müdürü Tamer Yılmaz, yaptığı açıklamada, gölün, barındırdığı birçok su kuşu ve memeli türleriyle Türkiye´nin en önemli ulusal önemdeki sulak alanlarından biri olduğunu söyledi.

Gölün aynı zamanda yaban hayatı geliştirme sahası içinde yer aldığını ve koruma altında bulunduğunu anlatan Yılmaz, 'Gölü diğer sulak alanlardan ayıran özellikleri var. Burası tatlı su gölü ve besin açısından zengin. O yüzden su kuşları burayı tercih ediyor. Bölgedeki sazlıklar da onların üreme ve barınma alanlarını oluşturuyor.' dedi.

Yılmaz, Karataş Gölü korunduğu için bölgede avcılığın yapılmadığını, diğer alanlara nazaran tehdit unsurunun az olduğunu kaydetti. Bu özellikleri dolayısıyla gölün göç zamanlarında ve diğer zamanlarda 4 mevsim kuşların uğrak yeri olduğunu belirten Yılmaz, 'Bu yıl Karataş Gölü´nün planlamasını yapıyoruz. Bakanlık ve Bölge Müdürlüğümüz olarak planlama çalışmalarına hız verdik. Plan kapsamında alanın işlevleri belirlenecek, nerede ne yapılacağına karar verilecek. Bu çalışmayı Karamanlı Kaymakamlığı ve diğer ilgili tüm kurumlarla birlikte yapıyoruz.' diye konuştu.

Gölün doğa turizmi ve doğa eğitimi gibi alanlarda kullanımına yönelik çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu: 'Burası ´kuş cenneti´ potansiyeline sahip bir alan. Kuş gözlem kulesi ve seyir terasları, doğa eğitim merkezi gibi yapmayı düşündüğümüz yapılar var. Yürüyüş yolları, bisiklet güzergâhları gibi çalışmalar planlıyoruz. Bunlar yapıldıktan sonra alanın tanıtımıyla birlikte gençlerin, çocukların doğa eğitimi adına aktiviteler yapılabilir. Ben herkesi özellikle Burdurluları bu alandaki kuşları izlemeye davet ediyorum. Bu alanı korumamız ve gelecek nesillere bozmadan aktarmamız gerekiyor.' Burdur (AA) (ANkara,Yedigün Gazetesi-09.02.2016)



Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Genç ASAM

Staj Programı Başladı

Türkiye

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.

Türkiye

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Özcan ÜNLÜ

Dünya

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Yükleniyor