Tarih: 06.06.2017 13:30

Katar, 7 ülkeye misilleme yapmayacak: Masada çözülmeli

Facebook Twitter Linked-in

 

Katar Dışişleri Bakanı el Sani, ülkesiyle Suudi Arabistan başta olmak üzere bazı Arap ülkeleri arasındaki krizde arabuluculuk yapılmasını kabule hazır olduğunu söyledi. 

´DURUMU KIZIŞTIRACAK ÖNLEMLERİ HAYATA GEÇİRMEYECEĞİZ´

Katar merkezli El Cezire kanalına röportaj veren El Sani 'Kardeş ülkelerle (durumu) kızıştıracak önlemleri hayata geçirmeyeceğiz. Bu konu görüşme masasında şeffaf ve adil yolla çözülmeli' dedi.

Bakan Sani 'Katar bu gerilimi yüksetlmedi. Bunu bilgece halletmeye çalışıyoruz. Aynı düzeyde karşılık vermedik' ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Yemen, Libya´nın doğu hükümeti ve Maldivler dün eşgüdümlü olarak Katar ile diplomatik bağlantıları kestiklerini ve Katar ile ulaşım bağlantıların kapattıklarını duyurmuştu.

KATAR EMİRİ KONUŞMASINI ERTELEDİ 

Bakan el Sani, Katar emiri Temim bin Hamad el Sani´nin Kuveyt´in arabuluculuk çalışmalarına fırsat vermek için, halka hitaben yapacağı bir konuşmayı ertelediğine de dikkat çekti. 

Bakan 'Son gelişmelerle ilgili olraak halka yapılacak bir konuşma vardı ancak Kuveyt Emiri (Sabah el Ahmed el Jaber el Sabah) Katar Emiri´ni arayarak konuşmayı ertelemesini ve kendisine zaman vermesini istedi. Böylece krizi yatıştırmak için harekete geçebilecek' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —