• BIST 100

    10071,96%-0,11
  • DOLAR

    32,38% -0,10
  • EURO

    34,68% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2404,51% -1,24
  • Ç. ALTIN

    3885,31% -0,65

´Katar, Arap dünyasındaki pozisyonunu geri kazanmak için Suriye teklifi yaptı´

´Katar, Arap dünyasındaki pozisyonunu geri kazanmak için Suriye teklifi yaptı´

Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Vladimir Cabarov, Katar´ın Suriye çözüm sürecine katılma isteğinin samimi olduğunu ve bu isteğe destek verilmesi gerektiğini belirtti. Cabarov bunun nedeninin ise Katar?

 

Sputnik´e konuşan Cabarov, Katar´ın önerisinin beklenmedik fakat Suriye barış sürecine tamamen uyumlu olduğunu söyledi.

Rus senatör, Suudi Arabistan ile yaşanan ihtilaf nedeniyle Arap dünyasında tecrit edilen Katar´ın Arap dünyasındaki pozisyonlarına yeniden kavuşmak istediğini ve bu nedenle böyle bir öneri sunduğunu savundu.

Katar´ın Ortadoğu´da ABD´nin en önemli müttefiklerinden biri olarak kalmaya devam ettiğine dikkat çeken Cabarov, Doha´nın Moskova´yla da ilişkilerini de normalleştirdiğini vurguladı.

Cabarov 'Katar´ın (Suriye barış sürecine katılma) isteğinin samimi olduğunu ve bunun gerçekten taraflara yardım sağlayacaksa önerisine destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum' ifadelerini kullandı. 

ÇEPA: DOHA ZOR BİR SEÇENEK

Rusya Parlamentosu´nun alt kanadı Duma´nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksey Çepa de Katar´ın Suriye çözümüne katkı sunma arzusunun memnuniyet verici olduğunu fakat Doha´yı müzakereler için platform haline getirmenin zor olacağını belirtti.

Sputnik´e konuşan Çepa, “Barış süreci için şu anda aktif olarak Cenevre ve Astana olarak 2 platform kullanıyoruz. Bugünkü karmaşık siyasi durum nedeniyle Katar´ın önerdiği ek platformdan faydalanmanın zor olacağını, çözüm süreci için mevcut iki platformu tam kapasiteli olarak kullanmanın daha doğru olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.



15.8° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor