Katar, Brexit öncesinde İngiltere´de 5 milyar sterlin yatırım yapacak
Katar, dünyanın beşinci büyük ekonomisi olan İngiltere´ye, Avrupa Birliği´nden çıkışı (Brexit) yaklaşırken, 5 milyar sterlinlik yatırım yapacağını açıkladı.
İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkesinin 1957 yılında katıldığı birlikten ayrılma kararını çarşamba günü resmen AB´ye bildirecek.
40 MİLYAR STERLİNLİK YATIRIM
Körfez ülkesi Katar´ın İngiltere´de halen 40 milyar sterlinlik yatırımı var. Bunların arasında Londra´nın en ünlü yerlerinden Shard gökdeleni, Harrods mağazası, Savoy Oteli ve finans sektörünün taşındığı Canary Wharf bölgesinde hisseler bulunuyor.
Katar´ın 335 milyar dolarlık devlet varlık fonu olan Qatar Investment Authority´nin (QIA) başkanı, İngiltere´de Brexit sonrası fırsatlar bulunduğunu ve fonun altyapı, sağlık ve teknoloji alanlarıyla ilgilendiğini söyledi.
EL SANİ: BREXIT SONRASI FIRSATLAR VAR
QIA Başkanı ve Katar Başbakanı Şeyh Abdullah Nasır bin Halife el Sani, Qatar´ın önde gelen yatırımcılarının Brexit sonrası İngiltere´ye desteklerini ifade etmek için konuştu. Şeyh el Sani, 'Brexit´ten sonra da QIA´nın İngiltere´de izleyeceği fırsatların var olduğuna inanıyorum. İngiliz hükümeti QIA´nın hangi alana girmesini isterse, biz orada olacağız' dedi.
MAY: BREXIT SONRASI İÇİN ANLAŞMA SAĞLAMAYI UMUYORUZ
İngiltere Başbakanı May ise, Birmingham´da düzenlenen Katar-İngiltere yatırım konferansında, Körfez ülkesiyle ekonomik bağlarını güçlendirmek istediğini dile getirdi.
May, 'Yeni bir ekonomik ve ticari komite oluşturacak olmamızdan memnuniyet duyuyorum. Birleşik Krallığın Brexit sonrasında tüm Körfez bölgesiyle ekonomik anlaşma yolunu açmayı hedefliyoruz' dedi.
BREXIT´İN ARDINDAN EKONOMİK İLİŞKİLER
İngiltere´nin 2019´da tamamlanacak çıkışı, bu ülkenin gelecekteki ekonomik büyümesi hakkında soru işaretleri yaratmış ve Londra´nın New York´la rekabet edebilecek tek finans merkezi olma konumunu koruyup koruyamayacağı sorgulanmıştı. İngiltere´nin sıvılaştırılmış doğalgaz ithalatının yüzde 90´ını karşılayan Katar, İngiliz ekonomisinin Brexit sürecinde ve sonrasında ekonomik bir düşüşe girme ihtimaline karşı destek olarak önemli rol oynayabilir.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
