• BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Katar Dışişleri Bakanı el Sani: Kuveyt Emiri´nin arabuluculuğunu önemsiyoruz

Katar Dışişleri Bakanı el Sani: Kuveyt Emiri´nin arabuluculuğunu önemsiyoruz

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el Sani, Körfez ülkeleriyle Katar arasında yaşanan gerilimde Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah´ın arabuluculuğunu önemsediklerini söyledi.

 

Moskova ziyareti sırasında Russia Today´e (RT) demeç veren el Sani, 'Kuveyt Emiri´nin arabulucuğunu önemsiyoruz. Krizin çözülmesi için Kuveyt emirini destekliyoruz. Ancak bize Körfez ülkelerinden bu yönde bir talep gelmedi' dedi.

´AL JAZEERA´NIN GELECEĞİNİ KİMSEYLE TARTIŞMAYIZ´

El Sani, Al Jazeera´nın geleceğini hiçbir ülkeyle tartışmayacaklarını da belirtti.  

Bunun Katar´ın iç meselesi olduğunu kaydeden el Sani, 'Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi´nin kolektif güvenlik konularının dışında yer alan, Katar´ın iç işlerini, dış politikasını veya egemenliğini ilgilendiren kararlar, Katar yönetimi tarafından alınacak, dışarıdan müdahaleler ve tavsiyeler kabul edilmeyecek' dedi.

´İRAN´LA İLİŞKİLERİ DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ´

Öte yandan el Sani, Katar ve İran arasındaki ilişkilerin olumlu ilerlediğini ve gelecekte bu ilişkileri desteklemeyi sürdüreceklerini belirtti.

El Sani, şu ifadeleri kullandı: 'Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi´ndeki tüm ülkelerin bazı çekinceleri var. Ancak konseydeki tüm ülkelerin stratejik tercihi, İran ile diyalogdan yana oldu. Katar olarak, bu çabaları destekliyoruz.'



32.6° / 22.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor