• BIST 100

    10279,98%0,03
  • DOLAR

    32,31% -0,06
  • EURO

    34,84% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2408,92% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21

´Katar izlediği politikayla, kendisine saldıran ülkeleri yenecek´

´Katar izlediği politikayla, kendisine saldıran ülkeleri yenecek´

Devam eden Katar krizini değerlendiren Arap uzmanlar, Katar´ın zamana oynayarak tüm dünyanın desteğini almayı amaçladığını, izlediği aktif ve tutarlı politikayla da kendisine saldıran ülkeler üzerinde zafer elde edeceği görüşünde bi

 

Katar´ın zamana oynadığını belirten Arap Birliği Meclisi´nin eski Başkanı Talat Hamid, 'İsrail de görüşmelerde bu taktiği izliyor. Diyaloga ihtiyaç olduğu konusunda sürekli müzakereler ve konuşmalar yapılıyor. Konuşulacak ne var ki? 2013 ve 2014´te Riyad´da yapılan anlaşmalar mı?' dedi. 

Katar´a abluka uygulayan ülkelerin daha önce varılan anlaşmanın yerine getirilmesinde ısrarcı olduklarını söyleyen Hamid, 'Katar kasıtlı olarak zaman uzatarak komşuların saldırısına uğrayan ve acı çeken küçük ülke imajını yaratıyor. Bu politika, tüm dünyanın emirliğe empati duymaya ve Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır´ı suçlamaya başlamasına yönelik' yorumunda bulundu.

´KATAR, ZORLUKLARI AŞMAYI BAŞARDI´

Diğer yandan Katar Üniversitesi´nden Prof. Dr. Ali el-Heil, bu zor durumda Katar´ın beklenen zorlukları aşmayı başardığını belirterek, “Katar, çeşitli müzakerelerin yapılmasında ısrar etti ve sonuçta abluka başlatan ülkeler bir bir taviz vermeye başladı” diye konuştu. 

Katar´ın kriz yaşadığı ülkelerin yeni tavizde bulunmaya zorlayan sıkı politika uyguladığını söyleyen Heil, örnek olarak talep listesinin 13 maddeden 6´ya düşmesini göstererek, 'Katar´a karşı yaptırım listesinin hazırlandığı Kahire´deki görüşmeyi unutmayalım. Ama ABD Başkanı Donald Trump´ın Mısırlı mevkidaşına açtığı bir telefonla yaptırımlar iptal edildi' dedi.

Katar´ın BAE, Bahreyn ve Suudi Arabistan´ı ekonomik ve ticari abluka uygulamakla suçlayarak Dünya Ticaret Örgütü´ne (DTÖ) başvurduğunu hatırlatan Heil, ülkenin aktif ve başarılı biçimde mücadele ettiğini kaydederek, “Katar, izlediği politikayla saldıran ülkeleri yenecek” dedi.

 

 


19.2° / 10.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor