• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

´Katar krizine Suudi Arabistan ile BAE´nin yaklaşımları farklı´

´Katar krizine Suudi Arabistan ile BAE´nin yaklaşımları farklı´

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyir, Mısır´ın Katar krizine katılımının durumu daha da zorlaştırdığını, krizin çözümünün Körfez çerçevesi içinde gerçekleşmesi gerektiğini savundu. Birleşik Arap Emirlikleri Dış

 

Katar´a ablukayı organize eden ülkelerin dışişleri bakanlarının görüşleri neden ayrılıyor? İki ülke uzmanları bu sorunun cevabını Sputnik´e vermeye çalıştı. 

Riyad merkezli Ortadoğu Araştırma Merkezi Başkanı Enver İşki, “El-Cubeyir´in krizi Körfez içinde çözme isteği, kraliyetin bu çatışmaya yabancı ülkelerinin müdahale etmesini istemediğini gösteriyor. Muhtemelen Suudi Arabistan, Katar´ı uluslararası sorumluluğa çekmemek için bu karşı durmayı, tüm dünyanın göz önünde tartışmak istemiyor” yorumunda bulundu.

Suudi uzman, Katarlıların kendi yönetimine baskı yapacağı ve tavize zorlayacağı kanısında.

´BAE, KATAR´A BASKI YAPMAKTA ACİZ´

 BAE´nin tutumunu değerlendiren Katarlı gazeteci Salih Garip, “BAE´nin Katar haber ajansının sitesini kırmaya çalıştığının kanıtı var. Bu hacker saldırı ve uluslararası toplumu çatışmanın içine çekme isteği ile BAE, Katar´a baskı yapmakta aciz olduğunu gösteriyor” dedi. Gazeteciye göre, ablukayı başlatan ülkeler, Katar´a baskı yapmak için tüm yollara başvuruyor. 

BAE ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının açıklamaları arasındaki farklılığın sadece iki politikacı arasında mesaj değişimi olduğunu söyleyen Garip, Riyad´ın terörle suçlandığını, Just yasasının bunu doğruladığını belirterek, şunu dedi: “Kraliyet şimdi aktif olarak Katar´ın teröre desteği konusunu gündeme getiriyor. Katarlıların umre için kraliyete girişinin yasaklanması konuşuluyor. Böylelikle Katar´a baskı devam ediyor. Sadece her bir ülke kendi yöntemini kullanıyor”.

 

 


19.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor