Tarih: 29.06.2017 13:40

Katar Savunma Bakanı El Atiyye Türkiye´ye geliyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Savunma Bakanlığı kaynakları Katar Savunma Bakanı el Atiyye´nin yarın Ankara´ya geleceğini ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile görüşeceğini belirtti. 

El Atiyye´nin, Işık´ın dün Brüksel´de ABD Savunma Bakanı James Mattis ile görüşmesinden sonra Ankara´ya gelecek olması dikkat çekti.

Dün iki bakan Brüksel´deki görüşmelerinde Katar´ın egemenlik haklarına saygı duyularak üç haftayı geride bırakan Körfez krizinin biran önce çözülmesi ve iki ülkenin bu konuda gerekenleri yapmasında mutabık kalmışlardı.

Türkiye´nin Katar´da askeri üs açmasına ilişkin anlaşmayı geçtiğimiz haftalarda TBMM onaylamış ve geçen hafta ülkeye 23 askeri personelle 5 zırhlı araç daha göndermişti.

Bu sevkiyatla Katar´da toplam 111 askeri bulunan Türkiye ile Katar´ın önümüzdeki günlerde ortak askeri tatbikat yapacağı da ifade edilmişti. Katarlı Bakan´ın yarın görüşmesinde bu konunun da gündeme gelmesi bekleniyor. 

Haziranda Katar ile diplomatik ilişkilerini kesen ve bu ülkeye yönelik yaptırımları açıklayan Körfez ülkeleri geçen hafta Katar´a 13 maddelik bir talep listesi sunmuştu

Talepler arasında Katar´daki Türk üssünün kapatılması da yer alıyordu.

Katar makamları talepleri reddetmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —