• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Katar: Tehdit edilemeyecek kadar çok zenginiz

Katar: Tehdit edilemeyecek kadar çok zenginiz

İngiliz Times gazetesine konuşan Katar Maliye Bakanı Ali Şerif el Emadi, Katar´ın tehdit edilemeyecek kadar çok zengin bir ülke olduğunu söyledi.

 

Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri, terörizme destekle suçladıkları Katar´a geçen aydan bu yana ambargo uyguluyor.

El Emadi, on yıllardır süren doğal gaz satışının sonucu olarak güçlü mali rezervlere sahip olduklarını belirtti. 

BBC Türkçe´nin aktardığına göre, El Emadi, 'Gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 250´sine denk gelen ulusal varlık fonlarına sahibiz. Katar Merkez Bankası rezervlerimiz var. Maliye Bakanlığı´nın stratejik rezervleri var' dedi.

Ülkesinin ekonomisini, Doha´ya ambargo uygulayan ülkelerin ekonomileriyle karşılaştıran El-Emadi, ekonomik temellerinin bu ülkelerden çok daha güçlü olduğunu belirtti.

´BÖLGENİN EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKESİYİZ´

El Emadi bu ülkelerin cidi ekonomik sorunları olduğunu söyledi: 'Bahreyn ve Mısır´ın kredi notu çöp seviyesinde. Suudi Arabistan´a bakarsanız mali durumlarıyla ilgili gerçek sorunlar yaşadıklarını görürsünüz. Bölgede en hızlı büyüyen ülkeyiz. Bize en yakın Körfez İşbirliği Örgütü üyesi ülkeden (Birleşik Arap Emirlikleri) yüzde 40 daha hızlı büyüyoruz.'



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor