Tarih: 17.02.2017 08:51

Katar Ve Türkiye .....Stratejik İlişkiler

Facebook Twitter Linked-in

 

El Şark

Katar-Türkiye ilişkilerinde her alanlarda hissedilen bir gelişme söz konusu. Bu gelişme iki ülkenin akılcı liderliği sayesinde geniş ufuklara uzandı. İki ülke arasındaki kökleşmiş ve sağlam ilişkiler bölgesel ve uluslararası problemler istikametinde ortak bir vizyondan hareket ediyor ve Yüksek Stratejik Konsey de bu ilişkileri güçlendiriyor.

Katar-Türkiye Zirvesi, ortak önemdeki bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında entegrasyonu, koordinasyonu ve istişareyi güçlendiriyor. Bu çerçevede Katar Emiri el Şeyh Temim bin Hamad Âl Tani ile kardeşi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Filistin, Suriye ve Yemen hakkındaki görüşlerini paylaştı.

İki kardeş ülke, stratejik iş birliğini yükselten tabii kaynaklarıyla yüksek bir büyüme oranına ulaşmıştı. Nitekim seçkin siyasi ilişkilerinin yanı sıra bölge meselelerini ele almada sahip oldukları insani bakış açısı da ekonomik ilişkileri motive etti ve iki kardeş ülke arasındaki iş birliği büyüdü. Böylece uluslararası örgütler barış ve istikrarın yerleşmesinde iki ülkenin rolüne güvenmeye başladı.(Katar,El Şark-16.02.2017)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —