Tarih: 04.10.2016 18:10

Katar Ve Türkiye....Stratejik İlişkiler

Facebook Twitter Linked-in

 

El Şark

Doha ile Ankara arasındaki ilişkiler seçkin, sağlam ve gelişmiştir, bunu her alandaki ortak iş birliği güçlendirmektedir. Öyle ki bu ilişkiler Yüksek Stratejik Konseyin kurulmasıyla taçlanmıştır. Bu durum her iki ülkenin hikmetli liderliğinin gölgesinde ilişkilerin ulaşmış olduğu yüksek seviyeyi göstermektedir.

Katar´ın “EXPO 2016 Antalya” fuarına katılması yeşil kentlere ve çevreye olan özenle birlikte kültür, medeniyet ve şehircilik alanlarındaki iş birliğini ve tecrübeyi güçlendirme arzusunu yansıtmakta olup Katar´ın 2030 vizyonuyla uygunluk arz etmektedir. Bu vizyonun odaklandığı noktalar arasında çevreyi koruma, su kaynaklarının ve iklimin ortaya çıkardığı güçlükler karşısında akıllı uygulamaların yanı sıra Katar´ın 2020 Dünya Kupasına ev sahipliği yapma hazırlıkları çerçevesinde çevreye dost statlar hazırlama projeleri bulunmaktadır.

İki ülke ümit verici fırsatlara sahip olup bu fırsatları değerlendirmeleri ilişkileri, ortak iş birliğini ve karşılıklı tecrübe aktarımını güçlendirir. Bu fuarın dünyaya ve kitlelere her ülkenin üretimlerini tanıtma ve en iyiyi sunma gibi bir özelliği vardır ki dünya çapında izlenecek bir örnek ve gelecek nesiller için faydalı olacaktır.(Katar,El Şark-04.10.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —