• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Katar´a ambargo uygulayan ülkeler listeye 9 kurum ve kişiyi daha ekledi

Katar´a ambargo uygulayan ülkeler listeye 9 kurum ve kişiyi daha ekledi

Katar´a ambargo uygulan Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri´nin (BAE), daha önce açıkladıkları terör listesine 9 kurum ve 9 kişiyi daha eklediği öğrenildi.

 

Mısır Haber Ajansı MENA´ya göre, söz konusu 4 ülke yayınladıkları ortak bildiriyle, ´terörle mücadele ve terörün kaynağını kurutma çabası çerçevesinde Katarla doğrudan ya da dolaylı ilişkisi bulunan 9 kurum ve kişiyi terör listesine aldığını´ duyurdu. 

Terör listesine alınan ve Libya ile Yemen´e bağlı olduğu ifade edilen kurumların başında Bingazi Devrimciler Şura Konseyi, Libya ´Nebe´ uydu kanalı ve Yemenli hayır kuruluşlarının, 3´ü Katar diğerleri Kuveyt, Yemen ve Libya uyruklu olan kişiler arasında ise Kuveytli din adamı Hamid bin Abdullah el Ali´nin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, Katar´ın ´terörle mücadele kanununda´ yaptığı düzenlemenin kendisinden beklenen adımlar olduğu ancak yeterli gelmediği kaydedildi.

Söz konusu 4 ülke 9 Haziran´da yayınladığı ortak bildiriyle, Katar tarafından desteklenen 59 kişi ile 12 hayır kuruluşunun ´terörle irtibatlı´ olduğu gerekçesiyle ´terör listesine´ alındığını açıklamıştı. 

Katar Emiri Temim bin Hamad el Sani 20 Temmuz´da, ´teröristlerin, terör suçlarının, terör yapılanmalarının tanımı ve terör finansmanı ile mal varlıklarının dondurulması konularını kapsayan terörle mücadele hakkındaki bazı kanunların değiştirilmesini´ öngören kararname yayımlamıştı.

Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz, 5 Haziran´da Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn yönetimlerinin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleriyle başlamıştı. Katar´a abluka uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine 13 maddelik bir talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor