• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Katar´da ´Türk ürünleri kaynaklı´ Türkçe akımı

Katar´da ´Türk ürünleri kaynaklı´ Türkçe akımı

Körfez ve Arap ülkelerinin ´teröre destek´ gerekçesiyle ilişkiyi kestiği Katar´da, ülkede üs kurulması anlaşmasını onaylayan ve gıda tedariki talebine olumlu yanıt veren Türkiye´ye sempati artıyor. Katar Emiri de dün destek açıklama

 

Türkiye´den kargo uçaklarıyla gönderilen gıda ürünleri Katar´a ulaşarak raflardaki yerlerini aldı.

Tavuk, yumurta, süt ve yoğurt gibi ürünlerin ulaştığını sosyal medya hesaplarından halka duyuran marketler, raflardaki Türk ürünlerinin altına da 'Türkiye´den hava yoluyla gelen ürünler' diye yazdı.​

Al Meera marketler zincirinin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, 'Al Meera olarak Türkiye´den gelen ürünlerin ulaştığını müşterilerimize duyuruyoruz. Müşterilerimizin günlük gıda ihtiyaçlarını karşılamak için süt, yoğurt, yumurta ve başka birçok ürün Türkiye´den geldi. Bugün Al Meera marketlerinde ürünleri bulabilirsiniz. Gelişmeler için bizi takip edin' ifadelerine yer verildi.

​Bununla birlikte raflarda Türk ürünlerinin görülmesiyle, Türkçe kelimelerin anlaşılabilmesi için sosyal medyada sözlükler paylaşılmaya başlandı: 

KATAR EMİRİ´NDEN ´DESTEĞİ SÜRDÜRECEĞİZ´ DİYEN ERDOĞAN´A VİDEOLU TEŞEKKÜR

Bu arada Katar Emiri Temim El Sani ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Katar´a yönelik desteğini açıkladığı bu konuşmasının ardından sosyal medya hesabından video paylaştı. 

El Sani, Ankara´ya gelerek Erdoğan´la yaptığı görüşmeye ait görüntülerin Dombra şarkısı eşliğinde verilen bir videoyu paylaştı ve 'Teşekkürler' yazdı.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor