Tarih: 10.08.2017 09:36

Katar´dan 80 Ülkeye Vize Serbestisi

Facebook Twitter Linked-in

 

Suudi Arabistan´ın öncülüğünde dört Arap ülkesinin boykotuna göğüs germeye çalışan ve bir yandan da 2022 Dünya Kupası´na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Katar, 80 ülkenin vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırdığını duyurdu.

Katar Havayolları ve yetkililer tarafından açıklanan yeni politikaya göre, çoğunluğu Avrupa´dan 33 ülkenin vatandaşları 180 günlük bir zaman dilimi içerisinde tek ya da çoklu giriş yaparak 90 gün süreyle Katar´a vizesiz girebilecek. Amerikalılar, İngilizler, Kanadalılar ve diğer 44 ülkenin vatandaşları da, ilk 30 gün tek ya da çoklu girişle Katar´a vizesiz gidebilecek ve bu süreyi 30 gün daha uzatabilecek.

Enerji zengini Katar´ın ekonomisi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn´in 2 ay önce kendisine karşı ambargo uygulamaya başlamasından bu yana ciddi darbe aldı.

Katar´ı aşırıcılara destek sağlamakla suçlayan dört Arap ülkesi, Katar´ın özellikle İran´la ilişkilerine ve İslamcı muhalefet gruplarına desteğine tepki gösteriyor. Katar ise terör örgütlerini desteklediği iddiasını reddediyor ve suçlamaların siyasi güdümlü olduğunu savunuyor.

Dört ülke Haziran ayında Katar´la diplomatik ve ulaşım kanallarını kesmiş ve hava sahalarıyla deniz yollarını Katar´a kapatmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —