• BIST 100

    9900,25%-0,76
  • DOLAR

    34,09% 0,24
  • EURO

    38,04% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2874,38% 1,61
  • Ç. ALTIN

    4673,23% 1,54

Katar`dan 1,2 Milyar Metre Küp Gaz

Katar`dan 1,2 Milyar Metre Küp Gaz

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Katar’ın Türkiye’ye 1,2 milyar metre küp sıvılaştırılmış doğal gaz göndermeyi kabul ettiğini açıkladı. Yıldız, söz konusu miktarın dokuz bölüm hâlinde gönderileceğini if

El Safir

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Âl Tani ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Doha’da, kendi başkanlıklarında bir Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyinin kurulması hususunda anlaştı. Öte yandan, Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Katar’ın Türkiye’ye 1,2 milyar metre küp sıvılaştırılmış doğal gaz göndermeyi kabul ettiğini duyurdu.

Katar Haber Ajansı KANA, Tamim’in Erdoğan ile yaptığı görüşmede, “İki ülke arasındaki ikili ilişkilerin ve bu ilişkileri destekleme-güçlendirme yollarının yanı sıra; birçok düzeyde ortak iş birliği olanaklarının ve bu olanakların iki halk için hayırlı olacak şekilde geliştirilmesi yollarının görüşüldüğünü” aktardı. Ajans ayrıca, görüşmede, ortak öneme sahip bölgesel ve uluslararası meselelerle ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu da belirtti.

Ajans, “iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi bağlamında, Tamim ile Erdoğan’ın başkanlığında bir Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyinin kurulması hususunda anlaşma sağlandığını” aktardı.

Tâmim ile birlikte, Doha’da inşa edilecek bir Türk pazarının temelini atan Erdoğan, “Katar’da Türkiye’deki yatırımlarını artırma isteği görüyorum. Bu hususun gerçekleştirilmesi, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerde bir sıçrama niteliği taşıyacaktır.” dedi.

Erdoğan, “İki ülke arasındaki ortak yatırım ve ticari faaliyetler, gelecek dönemde farklı bir gelişme gösterecektir. Bugün aldığımız en önemli karar, Katar ile Türkiye arasında bir Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyinin kurulması kararı oldu. İki ülkenin Dışişleri Bakanları, bu adımı somutlaştırmak için çaba harcayacak; konsey ile ilgili anlaşma ise Katar Emiri’nin Türkiye’ye yapacağı ziyaret sırasında imzalanacak.” dedi.

Öte yandan Katar’ın 1,2 milyar metre küp sıvılaştırılmış doğal gazı kış aylarındaki ihtiyacı karşılamada yardımcı olmak üzere Türkiye’ye göndermeyi kabul ettiğini belirten Yıldız, söz konusu miktarın dokuz bölüm hâlinde gönderileceğini ifade etti.(Lübnan, El Safir - 16 Eylül 2014)



22.7° / 20.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor