Katarlı uzman: İlişkiler, Beşinci Kol´un verdiği yalan bilgiler nedeniyle koptu

Katarlı uzman: İlişkiler, Beşinci Kol´un verdiği yalan bilgiler nedeniyle koptu

Fas, en yakın komşuları tarafından ablukaya alınan Katar´a yardım etme kararı aldı, emirliğe gıda yardımı taşıyan uçaklar yola çıkarılıyor.

 

Faslı yazar ve uzman Idris el Hani, Sputnik´e verdiği demeçte Katar krizi ile ilgili tutumun Fas´ın yeni siyasi politikası çerçevesinde izlendiğini aktardı. El Hani, “Fas, yeni politikası doğrultusunda Körfez ülkelerinin veya başka ülkelerin iç çatışmalarına müdahale etmiyor. Bu ülkenin Arap dünyasının düzenlediği zirvelerde büyük bir ağırlığı bulunmuyor, ülkeyi sadece dışişleri bakanı temsil ediyor” dedi. 

´ÜÇ KÖRFEZ ÜLKESİ, YASADIŞI VE ONURSUZCA EYLEMLERDE BULUNDU´

Öte yandan Faslı siyaset uzmanı ve öğretim görevlisi Ali el Hil, Fas´ın krizin aşılmasında tarafsız bir ülke olarak yer alabileceğini, ancak çeşitli koalisyonlara üye olduğu için bu rolü tamamen üstlenemediğini söyledi. Sputnik´e konuşan el Hil, (Katar´a) uygulanan yaptırımların çıkarlar doğrultusunda yönü hızlı bir şekilde değişebilen siyasi mücadelenin bir parçası olduğunu savundu. El Hil, “Üç Körfez ülkesi, yasadışı ve onursuzca siyasi eylemlerde bulundu. Ülkelerimizin ailelerinin arasındaki akrabalık bağlarını bozuyorlar. Katar, bu ülkelerle olan coğrafi konumuna, tarihi bağlarına ve onlarla birlikte izlediği yola bağlı” diye konuştu.

Katarlı uzman, Arap ülkelerinin gerçekleştirdiği eylemleri sırta vurulan darbeye benzetti. İlişkileri koparma kararının, yaptırım uygulayan Arap ülkelerinden birinde bulunan Beşinci Kol´un verdiği yanlış istihbarat verilerinin üzerine alındığını söyleyen el Hil, ancak Katar´ın olup bitenlerin üstünde kaldığının ve siyasi mücadeleyi yürütmek için bu seviyeye düşmeyeceğinin altını çizdi. 

Uluslararası ilişkilerde ´Beşinci kol´ tanımı, yabancı bir ülkede yürütülen istihbarat faaliyetlerini ifade etmek için kullanılıyor.



Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Özcan ÜNLÜ

Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, ABD'nin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu alıkoymasıyla sonuçlanan Venezuela'ya askeri müdahalesinde, ölenlerin sayısının 100'e çıktığını bildirdi.

Dünya

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

2025 yılında iklim değişikliğini aşırı hava olayları ve kuraklıkla sonuna kadar hissettik.

Çevre

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Yükleniyor