• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Kathimerini: Yunanistan´ı Fransız bürokrat Le Pape özelleştirecek

Kathimerini: Yunanistan´ı Fransız bürokrat Le Pape özelleştirecek

Yunanistan´daki devlet varlıklarının özelleştirilmesi için kurulacak fonun yönetim kurulu başkanlığına üst düzeyli Fransız bürokrat Jacques Le Pape´ın getirileceği iddia edildi.

 

Kathimerini´nin Fransa Maliye Bakanlığı´ndan bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Yunanistan ile kreditörlerinin kurulacak özelleştirme fonunun başına Le Pape´ın getirilmesi konusunda mutabakata vardıklarını belirtmişti.

Reuters´e bilgi veren bir Yunan kaynak ise kararın henüz kesinleşmediğini söyledi ancak kreditörlerin Le Pape´ı istediklerini yalanlamadı.

KREDİTÖRLERİN İSTEDİĞİ LA PAPE LAGERDE´IN YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞIYDI

Paris bölgesi finans müfettişliği ve Air France genel müdürlüğü de yapan Le Pape, IMF Başkanı Christine Lagarde´ın maliye bakanlığı döneminde yakın çalışma arkadaşlarından biriydi.

Yunanistan ile kreditörler arasında geçen yıl varılan anlaşma çerçevesinde kurulacak özelleştirme fonunu denetleyecek beş kişilik kurulun iki üyesi kreditörler, üç üyesi ise Yunanistan tarafından belirlenecek.

Siyasi direnç ve bürokratik engeller nedeniyle şimdiye kadar fazla yol alamayan özelleştirme planına göre, Yunanistan özelleştirme kurumu, banka kurtarma fonu, kamu şirketleri ve emlakini denetleyen iki ajans da yeni kurulacak fonun bünyesine dahil edilecek.




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor