Kazakistan Büyükelçisi'nden Avrasya Bir Vakfına ziyaret

Kazakistan Büyükelçisi

Kazakistan Büyükelçisi'nden Avrasya Bir Vakfına ziyaret Kazakistan Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev ile Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Alim Bayel, Avrasya Bir Vakfı ve Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni ziyaret etti.

Kazakistan Büyükelçisi'nden Avrasya Bir Vakfına ziyaret Kazakistan Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev ile Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Alim Bayel, Avrasya Bir Vakfı ve Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni ziyaret etti.

Kazakistan Büyükelçisi'nden Avrasya Bir Vakfına ziyaret

İSTANBUL - Kazakistan Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev ile Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Alim Bayel, Avrasya Bir Vakfı ve Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni ziyaret etti.

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Alim Bayel ve beraberindeki heyet Avrasya Bir Vakfını ziyaret ederek toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Kazakistan heyetinin yanı sıra Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu, ASAM Başkanı Musa Serdar Çelebi, Avrasya Bir Vakfı Genel Başkanı Şaban Gülbahar ve çok sayıda katılımcı katıldı. Toplantı da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Avrasya Bir Vakfı Genel Başkanı Şaban Gülbahar Kazakistan ile sadece ekonomi değil kültür eğitim ve spor alanlarında da sürekli gelişen bir ilişkinin olduğunu belirterek" Bu iki ülke arasındaki yaklaşık 30 yıldır devam eden bu ilişkiler elbette yeterli değildir. Türk dünyası için stratejik öneme sahip Akdeniz'in ortasında kurulmuş yeni bir Türk devleti olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti konusunda Kazakistan'dan kuvvetli destekler beklemekteyiz. Umuyoruz ve inanıyoruz ki biz birbirimize yaklaştıkça mesafeler daha kısalacak birbirimizi daha iyi anlayacağız. Kederde ve sevinçte daha çok omuz omuza duracağız. Bu birliktelikten daha büyük bir ekonomik kültürel kalkınma ve çelik halatlarla birbirine bağlı kardeşlik iklimi inşa edilecektir" dedi.

 

"Biz dost değiliz biz kardeşiz"

Bağımsızlıklarını ilk tanıyan ülkenin Türkiye olmasının her zaman gurur verdiğini söyleyen Kazakistan Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiev "Avrasya Bir Vakfı 1994'ten itibaren bizim kardeşimiz olan Türkiye Cumhuriyeti devletiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Aslında bugünkü toplantımız bir toplantı değildir. Burası bir kardeş buluşmasıdır. Biz dost değiliz biz kardeşiz. Türkiye Cumhuriyeti 1991 yılında bizim bağımsızlığımızı ilk tanıyan ülke olmuştur. Biz bunu her zaman gururla söylüyoruz. 31 yıl içerisinde Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkilerimiz ve işbirliğimiz gitgide verimli bir şekilde gelişiyor" şeklinde konuştu.

"Ülkemiz büyüyorsa dostlarıyla büyüyor"

Toplantıda konuşan Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu "Gerçekten dost ve kardeş ülkemiz Kazakistan'la ticari, ekonomik ve siyasi süreç ziyadesiyle bizleri memnun ediyor. Ülkemiz büyüyorsa dostlarıyla büyüyor. Büyüyorsa kardeş ülkeleriyle büyüyor. Bu büyüme süreci baharın sürecidir" ifadelerini kullandı.

"Daha geniş işbirlikleri yapmak istiyoruz"

Kazakistan ile her alanda ciddi bir işbirliği olacağını ifade eden ASAM Başkanı Musa Serdar Çelebi "Türkiye'den 4 kat büyük bir coğrafyada dünyanın en zengin yeraltı yerüstü servetlerine sahip kardeş ülkemiz Kazakistan ile her alanda çok daha ciddi bir işbirliği söz konusu olacak. Sanatta, musikide hemen kültürel alanların tamamında daha yakın işbirliklerinin gerçekleşmesine katkı sunmak istiyoruz. Kazakistan'da Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak sivil yapılanmalar ile aynı zamanda resmi yapılanmalarla daha geniş işbirlikleri yapmak istiyoruz. İyilik üzerine, gerçeklik üzerine, güzellik üzerine insanlığa hizmet edecek geçmiş bir tarihimiz var. O şanlı geçmişe uygun güzel bir gelecek birlikte inşa edebileceğimize inanıyorum" dedi.

 



Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Genç ASAM

Staj Programı Başladı

Türkiye

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.

Türkiye

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Özcan ÜNLÜ

Dünya

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Yükleniyor