• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Kerry: Esad, birlik hükümetinin parçası olabilir

Kerry: Esad, birlik hükümetinin parçası olabilir

İngiliz basını, Suriyeli muhaliflerle görüşen ABD Dışişleri Bakanı Kerry´nin, ‘Suriye Devlet Başkanı Esad´ın, kurulacak ulusal birlik hükümetinin bir parçası olmasını kabul etmek zorunda kalabileceklerini´ söylediğini aktardı.

 

İsviçre´nin Cenevre kentinde 29 Ocak´ta başlaması planlanan Suriye görüşmeleri öncesi, Yüksek Müzakere Konseyi Koordinatörü Riyad Hicab ve diğer muhaliflerle bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ın iktidarda kalabileceğinin sinyalini verdi.

BBC Türkçe´nin aktardığına göre, The Times´a konuşan muhalifler, Kerry´nin kendilerine “Esad´ın gelecekte kurulacak ulusal birlik hükümetinin bir parçası olmasını kabul etmek zorunda kalabiliriz” dediğini açıkladı.

THE TIMES: ADB, İRAN VE SURİYE ÇİZGİSİNE YAKLAŞTI

Gazete, bugüne dek Esad´ın istifa etmesi ardından da ülkeyi seçimlere taşıyacak geçiş hükümetinin kurulması gerektiğini savunan ABD´nin artık ‘Esad´ın müttefikleri İran ve Rusya´nın çizgisine yaklaştığı´nı savundu.

HOCA: KERRY, İRAN VE RUSYA´NINKİLERE BENZER MESAJLAR VERDİ

Öte yandan Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Halid Hoca da CNN´e yaptığı açıklamada, Kerry´nin kendilerine hiçbir vaatte bulunmadığını, hiçbir öneri de getirmediğini söyledi. Hoca, “(Kerry), İran ve Rusya´nınkilere benzer mesajlar verdi. Yani bir ulusal hükümet kurulması, Beşar Esad´ın iktidarda kalmasına izin verilmesi ve yeniden seçimlerde aday olması” ifadelerini kullandı.

İran ve Rusya´nın Yüksek Müzakere Konseyi´ni bölmek için müdahale etmeyi sürdüreceğini de öne süren Hoca, Suriyeli muhaliflere göre, Kerry´nin ‘tarafların barış görüşmelerine katılmaması ya da görüşmeleri sabote etmesi halinde, ´dostlarını kaybedecekleri´ uyarısında bulunduğunu´ da belirtti.

 



14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor