• BIST 100

    10171,09%-0,02
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00

Kerry: İsrail ve Mısır, ABD´yi İran´ı bombalamaya zorladı © AP Photo/ Alex Brandon

Kerry: İsrail ve Mısır, ABD´yi İran´ı bombalamaya zorladı  © AP Photo/ Alex Brandon

Eski ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail ve Mısır´ın 2015´te Barack Obama yönetimini ´İran´ı bombalamaya zorladığını´ söyledi.

 

Haaretz gazetesinin haberine göre ABD´nin başkenti Washington´da düzenlenen bir forumda konuşan Kerry, İsrail ve Mısır´ın Tahran ile 2015´te imzalanan nükleer anlaşma öncesinde Obama yönetimini ´İran´ı bombalamaya zorladığını´ belirtti.

´BİRÇOK KRAL VE LİDER ´BİR TEK BOMBALAMADAN ANLARLAR´ DEDİ, NETANYAHU KIŞKIRTTI´ 

Birçok kral ve devlet başkanının da ABD´ye ´İran´ın anlayacağı tek dilin bombalama olduğu´ telkininde bulunduğunu aktaran Kerry, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu´nun da ´İran´a saldırması için ABD´yi kışkırttığını´ vurguladı.

´BU BİR TUZAKTI, VURSAK GİZLİDEN GİZLİYE DESTEKLİYOR OLSALAR BİLE ELEŞTİRİRLERDİ´ 

ABD´nin İran´ı vurmasını gizliden destekleyen bu ülkelerin bunun gerçekleşmesi halinde ABD´yi kamuoyu önünde eleştireceğini bildiğini ifade eden Kerry, bu yüzden bunun bir ´tuzak´ olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

´NİHAİ NÜKLEER ANLAŞMA, ABD´NİN ELDE EDEBİLECEĞİ EN İYİSİYDİ´ 

Nükleer anlaşmayı da savunan Kerry, İran´ın gelecek 10 veya 15 yıl içinde nükleer silah elde edip edemeyeceğini bilmediğini, ancak 2015´te imzalanan anlaşmanın ´ABD´nin elde edebileceği en iyi anlaşma´ olduğunu söyledi.

İran´ın nükleer programının durdurulması ve karşılığında BM yaptırımlarının kaldırılmasını öngören nükleer anlaşma, Tahran yönetimi ile P5+1 ülkeleri (ABD, İngiltere, Çin, Fransa, Rusya ve Almanya) arasında 14 Temmuz 2015´te imzalanmıştı.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor