• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Kerry Obama´ya Suriye´ye müdahale önermiş: Birkaç füze atalım

Kerry Obama´ya Suriye´ye müdahale önermiş: Birkaç füze atalım

ABD dergisi Atlantic´te Başkan Barack Obama´nın görev sürecinde yaşadıklarıyla ilgili kapsamlı yazıda, Dışişleri Bakanı John Kerry´nin Obama´ya Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´a mesaj vermek için ülkeye kruz füzesiyle saldırı d?

 

Atlantic dergisinde geçen hafta yayınlanan ve yankıları süren Jeffrey Goldberg imzalı ve ‘Obama Doktrini´ başlıklı yazıda, 2013´te Suriye yönetiminin Guta´da kimyasal saldırı düzenlediği iddialarının ardından Obama´nın Pentagon´a Suriye´deki hedeflerin listesini oluşturma emri verdiği, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande´ın da Suriye yönetimine ait hedefleri vurmaya hazır olduğu kaydedildi.

Ancak Obama´nın bir süre sonra uluslararası hukuk ya da Kongre kararı ile izin almadan böyle bir saldırı düzenlemek istemediğini ve Suriye´ye müdahale kararından vazgeçtiğini yazan Goldberg, buna karşın Dışişleri Bakanı Kerry´nin Suriye´ye müdahale için ısrar etmeye devam ettiğini vurguladı.

‘SALDIRILARI ÜSTLENMEK ZORUNDA DEĞİLİZ´

Kerry´nin düzenli olarak Obama´yı Beyaz Saray´da ziyaret ederek Suriye´de belirli hükümet hedeflerine kruz füzesiyle saldırı düzenlenmesini önerdiği, bu yolla Esad yönetimine mesaj verebileceklerini söylediği ifade edildi. Yazıya göre Kerry´nin amacı Esad´ı devirmek değil onu, İran´ı ve Rusya´yı barış masasına oturmaya ikna etmekti. Kerry ayrıca Obama´ya, füze saldırılarını üstlenmesi gerekmediğini ancak Esad´ın saldırıların kimden geldiğini bileceğini söyledi.

‘JOHN, VİETNAM SAVAŞI NASIL BAŞLADI HATIRLIYORSUN DEĞİL Mİ?

Ancak yazıda, Kerry´nin Suriye hükümeti üzerinde baskıyı artırma yönündeki taleplerine direnmeye devam eden Obama´nın sabrını yitirmeye başladığı ve Kerry´nin yazılı önerilerinden birine ‘Olamaz, yeni bir öneri mi?´ diye tepki gösterdiği belirtildi. ABD Başkanı Joe Biden´ın da Kerry´ye bir toplantıda “John, Vietnam savaşı nasıl başladı hatırlıyorsun değil mi?” diye sorduğu ifade edildi.

 



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor