• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Kerry, Putin´in ABD seçimlerine müdahale ettiğine dair kaynağı belirsiz raporları doğrulamadı

Kerry, Putin´in ABD seçimlerine müdahale ettiğine dair kaynağı belirsiz raporları doğrulamadı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, düzenlediği basın toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimi Putin´in ABD başkanlık seçimlerine siber müdahalede bulunulması için emir verdiğine dair ´anonim´ istihbarat raporlarının kendisine sorulm

 

Dışişleri Bakanlığı binasında basın mensuplarına konuşan Kerry, ´Resmi istihbarat görevlilerinin sözlerini içermeyen ve kaynağı belirsiz raporlar hakkında yorum yapamayacağını ve bunları teyit de edemeyeceğini' söyledi.

Kerry, bunula beraber, Başkan Obama´nın ekim ayında Rus hackerlar konusunda yaptığı uyarıları da hatırlattı. Beyaz Saray, hiçbir kanıta dayanmayan bu iddiaları zaman zaman yinelemeye devam ediyor. Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest de önceki gün yaptığı açıklamada Trumpo´ın seçim zaferinde kendisine ´hacker´ların yardım etttiği gerçeğinin kabul edilmesi gerektiğin belirtmişti.

UZMANLAR ÇÜRÜTTÜ 

Kerry´nin açıklamasından önce ABD´de yayın yapan NBC News kanalında yayınlanan bir haberde ismi açıklanmayan istihbarat görevlileri tarafından Putin´in ABD seçim sonuçlarının manipule edilmesi operasyonuna bizzat katıldığına dair bilgilere ulaşıldığı açıklanmıştı. Ancak bu iddialar hem eski istihbarat uzmanları hem de Senato İstihbarat Komitesi üyesi Peter King tarafından da yalanlanmış ve çürütülmüştü.

 



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor